desenele mele cu mouse-ul - o parte din mine, le postez aici fiind complet izolată de peste 38 de ani, probabil le voi șterge

sâmbătă, 27 ianuarie 2024

27.01.24

Mă gândeam că oamenii nu m-au acceptat nu doar fiindcă au vrut să nu iasă adevărul despre mine la iveală, ci și fiindcă nu aveau încredere în mine, fiindcă am fost închisă la psihiatrie. A fost nedrept, fiindcă nu au existat evaluatori și eu eram capabilă de muncă și de studii superioare. Acum e prea târziu. Ei spuneau că sunt un om perfect bun și normal, dar medicii nu au voie să recunoască adevărul niciodată sau nu recunosc niciodată. Din aceleași motive nu au acceptat nici începuturile mele literare, ca nu cumva oamenii să înțeleagă, ca nu cumva eu să creez ceva bun și să contrazic teoriile lor false despre mine.

Deși am spus numai adevărul, mă gândesc că unii oameni nu mă cred, fiindcă psihologii și psihiatrii, dacă un pacient spune adevărul, numesc acest lucru episod psihotic sau delir - dar, fiindcă eu am susținut adevărul întreaga viață, ei nu pot numi spusele mele decât delir sau, eventual, minciună. Ei spun că, dacă omul e lucid și susține adevărul mulți ani la rând, se numește paranoia. Tu ai dreptate absolută, spun ei, dar toată lumea vrea ca lucrurile să rămână așa cum sunt și oamenii să nu înțeleagă adevărul. Toți au mințit și ți-au făcut foarte mult rău, e exclus să fie adevărul. Foarte bine, să fie cum o fi, cum vrea dumnezeu sau cum vor oamenii mai inteligenți. Nu am ce face și oricum nu m-aș sinucide, orice ar fi.

unii spun că ei, la început, ca și mulți alții, au crezut că povestea vieții mele ar fi o minciună politică a rușilor, căci cine ar fi putut crede că așa ceva e în întregime adevărul? și nu au vrut să recunoască că nu am greșit nimic sau că e adevărul, pentru că rușii sunt inamicii multora și astfel rușii puteau fi acuzați că au mințit, în timp ce ei sunt de fapt de asemenea vinovați în cazul meu, așa cum sunt și alții ???
Tu ai fost minciuna politică a tuturor. ???Nimeni nu te vrea fiindcă ți s-a făcut foarte mult rău, asta e tot, spun ei. Ei spun că oamenii nu doar că nu vor adevărul despre mine, deci nu mă acceptă, dar chiar vor continua să mintă, cu scopul de a întreține delirul proștilor despre mine ???
oamenii nu sunt de vină că ei cred că tu ești nebună, sunt îndoctrinați astfel
unii cred că nu tu ai creat textele tale literare ??? poate, nu știu, presupun că toți cei inteligenți, și știu că ei există, au înțeles că tot ce am spus e adevărul și că eu am creat puținul pe care l-am creat - asta e, mulțumesc lui Dumnezeu că sunt încă în viață, voi încerca să mă mulțumesc cu izolarea, atât cât pot

ei spun din nou, cum au spus adesea, că am fost condamnată la moarte din cauză că un porc a mințit despre mine. Nu știu la ce se referă - ideea e monstruoasă, că un porc a mințit și ulterior s-a derulat un lanț al slăbiciunilor, al corupției și alți porci au mințit și ei, ca să aibă avantaje în societate și să fie în acord cu credințele greșite ale proștilor - regret mult dacă e așa, eu tot nu cred așa o oroare, ei zic că lumea proastă e invers decât mine și are tendința să creadă răul, și a crezut răul despre mine, deși am fost mereu izolată, și nimeni nu a crezut binele, adică adevărul despre mine - e adevărat că nu am greșit nimic, în ciuda izolării și torturilor și calomniei asupra mea, dar îmi pare rău că mă omoară și fiindcă am fost un om capabil, inteligent - e posibil ca oamenii să fi crezut că eram proastă fiindcă eram tânără și nu aveam de unde ști anumite lucruri, dar e o mare diferență între naivitate și prostie sau între omul de lume și omul deștept. Nu mai am nimic nou de spus decât că ei au tăcut și aruncă doar rar, câte o frază de genul că am foat condamnată la moarte sau că oamenii nu au nicio vină că ei cred că eu aș fi nebună, fiindcă ei cred ce li se spune de specialiști sau chiar sunt îndoctrinați. Poate așa e. Totul a fost o imensă greșeală și tu ai fost cel mai bun lucru, dar nimeni nu crede adevărul. ???

29.01.24
spuneau zilele trecute că m-au lovit mult ca să mă degradeze intelectual și să îmi șteargă memoria, fiindcă unii vor ca eu să fiu neapărat mai proastă decât anumite persoane ???

recapitulând: tu ai fost condamnată la moarte din cauza minciunilor unor porci, ești izolată complet de foarte mulți ani, toți cred că ești altceva decât ești, toți au mințit despre tine și asta îi obligă să te respingă și să te omoare

eu mă gândesc din nou că ei cred poate că sunt nebună sau că mint chiar și numai fiindcă am scris adevărul tot pe acest blog, iar unii spun că poeziile mele au fost respinse și fiindcă proștii cred că sunt nebună nimeni nu are voie să vorbească cu tine (??) poporul crede că ai greșit de multe ori și tu nu ai greșit nici o dată.
ei te-au torturat fiindcă niște porci au greșit față de tine și ei vor să ascundă adevărul, nu există alt motiv - unii vor ca tu să nu mori, ci să înnebunești înainte să mori sau să fii mai proastă, (oare și de aceea m-au izolat?)

la început credeau că ești bogată, fiindcă așa se zvonea; când au înțeles că mereu ai fost săracă, au inventat alte minciuni și astfel, în prezent, toți cred că ești altceva decât ești ???
aproape zilnic, ei inventează ceva urât - azi, de pildă, că eu sunt mult mai deșteaptă decât cei care vor să îmi ia locul - cum adică vor să îmi ia locul?

poate prima oară mi se spune că ei m-au respins inițial, când eram copil, fiindcă credeau ceva rău despre familia mea (?! ce?) -- dar atunci, când a fost așa clar că familia mă chinuia, mă izolase și chiar mă repudiase de mică - atunci de ce au aruncat răul asupra mea și nu invers? Ei nu spun nimic ca răspuns. Unul zice că e prea greu să îmi explice. Mă gândesc eu acum că poate unii credeau că trăiam într-un mediu cu privațiuni afective și nesănătos din multe puncte de vedere, care a dus la inadaptibilitatea mea, chiar la defecte de caracter sau psihice care nu mă recomandă ca profesor sau ca intelectual - și în realitate nu am fost decât binele, deșteaptă și apoi și înțeleaptă, matură, cu suflet foarte delicat, dar frumos și cald - nu am avut defecte, subliniez, psihice, iar problemele mele psihice sunt cu totul altceva decât ce sugerează proștii, oricum nu am fost nebună și mai demult meritam chiar drepturile. Ei spun și vulgarități de genul că poporul credea că eu eram ”capră râioasă cu coada pe sus” - și eu eram de fapt cel mai bun și nevinovat om - mă gândesc că la ei ”coadă” are o valoare metaforică, dar eu nu am asiprat deloc la ceva de ”sus” fără ca eu să am valoare, eu pur și simplu am fost eu însămi, fără ipocrizie sau aspirații greșite, am încercat doar să face ce puteam face mai bine - am eșuat din motive foarte violente.

30.01.24
Toți bărbații te-au f_t, spun ei, de parcă mereu vor să roadă ceva. Nu înțeleg acest lucru, cum adică toți bărbații și nici acum nu știu ce înseamnă f_tul, nu am habar cum fac ei așa ceva - atât sexual, cât și monstruoasele torturi cerebrale, pe care unii le numesc tot f_t. Habar nu am ce e și de ce înseamnă boală psihică. Oricum era, cum am mai spus, doar o tulburare sexuală, în mod evident, nimic schizofrenic sau paranoic.
Ei au spus totuși des că toată povestea mea e adevărul, nu doar partea sexuală, și prin urmare există convenția că eu sunt nebună, ca să se ascundă adevărul etc.
Eu, cum am mai spus în trecut, mă gândesc că, dacă e adevărat că mulți bărbați m-au f_t, ceea ce eu nu puteam bănui, fiind tânără și lipsită de experiență, e posibil și pare logic că ei sau și alții cred că eu aș fi altceva decât am fost mereu și nu recunosc adevărata mea esență, de intelectual extrem de serios, cum am fost mereu. Probabil că mă vedeau drept ceva sexual, în timp ce eu am fost cu adevărat ceva motivat aproape exclusiv de bucurii intelectuale - și capabilă chiar, deși ei mint că eram nebună, deci incapabilă. Păcat că au distrus o parte din ce citisem sau din capacitatea mea intelectuală, dar încă sunt ceea ce eram, ca fundal. "Te-au f_t prea monstruos pentru ca ei să mai aibă încredere în tine ca om”??? ”Asta e întrebuințarea pe care ți-au dat-o ție oamenii, obiect sexual.” ”Nimeni nu a înțeles adevărul, toți cred că ești altceva.”?? ”ești cel mai nenorocit om din lume, ai dus cea mai groaznică viață pe care a dus-o vreodată un om, nimeni nu a suferit vreodată mai mult ca tine” - poate că sunt exagerări... ”Tot ceea ce ai fost sau ai scris tu a fost interpretat drept altceva decât a fost.”??

31.01.24
Idei care au mai fost spuse, chiar de mai multe ori: Tu ești un om extrem de bun, dar nimeni nu te vrea, fiindcă toți au mințit despre tine. Nu poți fii lovită decât cu adevărul, minciuna nu are puterea să te distrugă, de aceea nu te-au putut distruge până acum, fiindcă ai completă dreptate. Mama ta/familia ta a reușit să îi păcălească pe toți. Poporul a mințit despre tine, prin urmare se consideră că tu minți. Psihiatrii nu au nicio vină, ei chiar au crezut că tu delirezi (?!) Cum, fără să vorbească nimeni - nu doar ei - cu mine? Da, spun ei, lumea e plină de idioți care cred că lucrurile sunt așa cum apar în cărți.?? Poporul crede o chestie neadevărată și monstruoasă despre tine. ?? Trebuie să accepți să mori de dragul minciunilor despre tine (sau onoarei celor care au mințit).?! Dar dacă au mințit din greșeală nu văd nicio legătură cu onoarea - poate erau proști, ceea ce nu e rușinos, sau poate nu aveau cum să știe anumite lucruri, de asemenea nerușinos. Poporul crede că ești altceva decât ești, repetă ei insistent, asta nu poți tu înțelege.

Ei au mai spus că unul din motivele respingerii mele este ideea unor proști că viața mea a fost regizată de nu știu ce putere politică sau de altceva, și că a fost pregătită cu decenii înainte de a mă naște. Chipurile din cauza aceasta mă omoară - fiindcă de exemplu au apărut multe conexiuni între viața mea și diverse simboluri sau semne din viața social-culturală a românilor, cum ar fi legătura cu numele străzilor pe unde am locuit, cu statuile de la Universitate, cu datele de la Biserica Armenească din București (a fost și un armean în spitalul de psihiatrie care nu știu de ce s-a luat de mine), cu nume legate de satul bunicilor și împrejurimi etc. etc. Mie mi se pare ciudat că unii oameni au asemenea fantasme paranoice, dar sunt convinsă că intelectualii știu adevărul, care e oricum scris în abstracțiuni și teorii ale psihologiei sau filozofiei - cum ar fi că psihicul unei persoane se caracterizează prin autocontrol, autoorganizare etc. -- exact așa este, nimic nu este întâmplător, nașterea oricărui om este rezultatul unor forțe psihosociale care concentrează și trecutul psihic al unei comunități, cu idei și obiceiuri din trecut, este o emergență, cu numeroase rădăcini, nu ne naștem complet goi și amorfi, suntem legați oricum de tot ce ne înconjoară sau de trecut, este nevoie uneori de secole, dar poate chiar mai mult pentru aducerea unui copil pe lume, copilul fiind tras, adus efectiv din strămoși către prezentul psihic al societății. Poate că nu toți sunt de acord cu această teorie a mea, dar ideea tabulei rasa la care se gândesc unii mi se pare hidoasă, ca și cum am fi maimuțe sau animale oarecare, deci legați doar de natură nu și de cultură ca nou-născuți - ceea ce mie mi se pare complet ilogic. Probabil că acelor oameni, din nevoia de control asupra realității, li se pare mai credibilă teoria unei conspirații legate de mine dinainte să mă nasc, pe când, dacă ar crede ce spun, eu ar însemna să înțeleagă că nu putem controla sau că nu e bine să controlăm fiecare pagină a trecutului generațiilor care ne preced, că există un fel de Dumnezeu mai mare, mai puternic decât noi. Ei cred că doar omul face și drege și adesea ideile unor conspirații politice de exemplu înlocuiesc religia sau alte forme de comuniune și interpretare a realității.

Chiar și dacă unele lucruri au fost aranjate în viața mea înainte să mă nasc, ceea ce ei nu pot dovedi, totuși de ce m-au respins total și m-au torturat întreaga viață și mi-au luat drepturile deși am fost un om de valoare și complet bun și nevinovat? Un om inteligent. Unii cred și acum că eu am fost persecutată și masacrată datorită calității mele involuntare de martor la revoluția din 89 - și că proștii credeau în mod greșit că nu am fost doar martor, ci am avut o oarecare implicare.??! Totuși cred că vă dați seama că am suferit atunci și că am trăit momente de teroare.

Peste toate aceste considerații teoretice ale mele, care ne duc cu gândul la adevăr și normalitate și uneori la ceva frumos, ei vin cu realitatea lor prozaică: ”au f_t-o, au băgat-o la balamuc și acum o omoară” - și de ce?! De ce trebuie să mă omorâți, de ce credeți că așa trebuie?

1.02.24
Te vor accepta, dar cu condiția să nu fie înțeles adevărul, fiindcă adevărul este extrem de monstruos (tu nu ai greșit nimic etc.) - mă gândesc că ar fi foarte bine să fie așa, aproape toți oamenii/intelectualii care sunt acceptați sunt acceptați fără să fie cunoscut adevărul despre ei, poate tocmai fiindcă, poate că e o condiție sine qua non în cele mai multe cazuri - dar de ce le-a trebuit atât de mult timp? acum nu mai pot face prea multe lucruri... mă tem că e doar o minciună, cum au fost atâtea... normal că nu mă deranjează să nu fie înțeles adevărul despre mine. Nimeni nu vrea să reușești ceva (intelectual), spun alții, toți vor să ascundă tot adevărul etc. - aceștia par să spună că vor să mor, din nou. ”Din păcate tot ce ai povestit tu e adevărat și ei vor ca lumea să nu înțeleagă nimic”. ”Este vorba de niște oameni extrem de răi, care preferă să te omoare decât să li se clintească lor un fir de păr în cap”. Două idei care mă enervează, prin ceea ce implică ele - ”Poporul român a fost mințit de puteri străine despre tine” (și ce dacă, în fine, chiare dacă ar fi așa, nu cred că ar trebui să mă omoare sau altceva rău etc.) ”este vorba mereu de aceeași poveste, aceeași crimă monstruoasă, doar că victima e mereu alta”, ”ei sunt mereu aceiași, tu ești mereu alta” (ideea ar fi că se va întâmpla mereu, că nu e posibil nimic fără acest sacrificiu, dar e doar o idee, ei nu pot dovedi asta, chiar dacă au dovezi că s-a mai întâmplat de nu știu câte ori). ”poporul nu a înțeles tot adevărul încă, când vor înțelege vei fi complet lăsată în pace” ”poporul nu vrea să te accepte și te omoară crezând că tu ai mințit de mai multe ori și tu nu ai mințit deloc toată viața.” ??? Azi din nou presiune cerebrală puternică și iar artificii sau pocnitori și ei au spus de mai multe ori că poporul a fost mințit de toți ca să mă omoare.?? Sete încontinuu și nu trece cu apă - iar. Ei spun că iar încearcă unii să mă omoare, încărcându-mă cu apă și nu mai știu ce - nu cred că există azi riscul să mor și nici la noapte, e doar suferință.

2.02.24
Ați văzut ieri unele din ideile lor ”naționaliste”, că nu m-au cruțat nici de așa ceva. Anume că poporul a fost mințit despre mine de puterile politice străine. O altă idee similară e că eu sunt unul din geniile României, dar toți cred că sunt nebună și proastă. Geniile nu pot înnebuni, spun ei, dar probabil se poate vedea că nu am fost geniu. Totuși am fost prea inteligentă ca să fiu nebună, și nu am fost proastă, cum cred proștii, niciodată. Ei spun că poporul român mai degrabă are încredere în intelectuali din alte țări decât în cei români.?? Poporul te omoară crezând că ești altceva decât ești.??? Mereu spun ei asta. Este o mare greșeală, spun ei, iar eu nu am avut nicio legătură cu politica și nimic rău nu a fost din cauza mea. Poporul nu poate înțelege, spun ei mereu. Nimeni nu te vrea fiindcă toți ți-au făcut rău și au mințit, nimic altceva, spun ei iar. Am alunecat într-o stare de deprimare din cauza a tot adevărul și izolarea - cred că ați înțeles că totul e adevărat - de vreo două săptămâni nu mă scol decât după ora unu sau două după masa și seara adorm înainte de 10-11. Cred că voi reuși încă o dată să mă apuc de treabă, cum pot. Mi s-a întâmplat asta foarte rar întreaga viață, deși am fost mereu trează, lucidă.

3.02.24
”Tu ai fost un om excepțional, dar poporul crede că ești un gunoi. Dacă poporul ar fi înțeles adevărul, tu ai fi fost liberă/ ai fi avut tot ce aveai nevoie/ nu ai fi murit.”
Posibil, oricum se poate spune că aproape toate crimele și sinuciderile apar din lipsă de înțelegere sau prostie, mai puțin din răutate.
Oamenii au crezut că tu erai răul și ceilalți binele și era invers. Poporul a crezut că tu erai altceva decât erai, de aceea ți s-au luat drepturile intelectuale.??? Acum e cam târziu, dar voi face tot ce pot face, chiar și în izolare. S-au mințit între ei până când nimeni nu mai crede adevărul.??

4.02.24
Ei spun că eu nu pot înțelege de ce toți oamenii se poartă așa ciudat cu mine, fiindcă singura cauză e că au fost mereu mințiți despre mine, minciuni despre care eu nu știu nimic.
Altă idee e că eu trec acum printr-un episod de depresie clasică, datorată suferințelor reale și persecuției etc., dar nimeni nu vrea să recunoască adevărul că nu am mințit nimic și că nu am avut delir niciodată.
Problema a fost că oamenii nu te-au vrut niciodată (?), crezând că ești ceva rău și tu ai fost ceva extrem de bun.
Ei spun că, de fiecare dată când eu am spus masiv adevărul despre mine, unii oameni răi m-au contracarat cu minciuni și aberații politice. Că de fapt asta e ”întrebuințarea” pe care mi-au dat-o oamenii: un om viu, nevinovat și normal, despre care se spun minciuni politice. ??? Păcat, am fost totuși un om inteligent - ei spun adesea că am fost cea mai inteligentă, dar poporul nu m-a vrut, ceva ce eu nu înțeleg. Că mereu am fost la fel cum sunt azi, dar ei mereu au crezut că eram altceva. Dumnezeu știe, eu nu pot înțelege ce, dar acum știu că oamenii au avut ceva cu mine de mult, ceea ce nu puteam crede mai demult. Ei spun că am fost considerată proastă fiindcă nu știam nimic din ce știau altele, fiindcă nimeni nu mi-a spus nimic și a fost doar gândirea mea, fiindcă nu ”auzeam” telepatic nimic, și fiindcă eram un om foarte bun. Totuși acestea nu sunt motive să crezi că un om e prost, dimpotrivă - e mai inteligent omul care gândește și înțelege singur în condiții grele, iar a ști ceva nu echivalează cu a fi deștept, căci și cei mai proști pot ști sau afla lucruri de la alte peroane, eu nu aveam de la cine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cu sinceritate cred că...

Postare prezentată

Ultima parte – CONCLUZII - enumerare

Concluzii, partea 1 Azi, 12.12.2020, încep să scriu ultima parte a acestui blog despre viața mea. Iar au intrat în mintea mea cineva în li...