desenele mele cu mouse-ul - o parte din mine, le postez aici fiind complet izolată de peste 38 de ani, probabil le voi șterge

miercuri, 25 martie 2015

25 martie 2015

Am o veste bună. Ieri am fost anunţată prin mail că am câştigat dintre 23 de concurenţi concursul de debut al editurii Caiete Silvane, la secţiunea poezie. Cărticica mea va fi lansată anul viitor.

Eu mă bucur, chiar dacă un porc a intrat peste gândurile mele cu ideea "decât un poet bătrân, mai bine un poet mort". Eu nu înţeleg ce vrea să spună. Poeţii mari, cum ar fi Prevert sau Arghezi şi alţii au fost lăsaţi să debuteze şi să scrie şi ulterior cu succes la vârste înaintate.

Azi au intrat din nou cu gânduri urâte peste mintea mea. Unul, foarte agresiv, spunea "trebuiau să o interneze la spital să o omoare". Cum eu nu am făcut niciun rău o viaţă întreagă şi nu am lovit sau insultat pe nimeni şi nici nu am gândit vreodată ceva rău, nu înţeleg ce vrea să spună. Ce are cu mine? Altul, din nou, intră cu aceeaşi idee :"nebuna aia încă nu a înţeles (că trebuie să se omoare)?" Nu le foloseşte la nimic moartea mea, nu înţeleg nimic. Şi nu înţeleg nici de ce mă numeşte nebună, fiindcă mereu am fost un om normal şi eu nu am insultat sau deranjat pe nimeni. Altul, în engleză: "Cristina, you lost everything (and those who lose everything are killed). Nu îl înţeleg nici pe porcul ăsta, fiindcă eu nu am pierdut nimic, am fost închisă şi torturată încontinuu, exact de la 13 ani şi jumătate. Nu am avut absolut nicio şansă toată viaţa, în afară de cărticica aceasta de poezii. Iar dacă alţii mi-au furat ceva ce eu nu ştiu, aş fi putut recupera, dar ceilalţi m-au masacrat încontinuu.

Vă rog să priviţi încă o dată realitatea în faţă: aţi observat cât de clar apare că în ultimii 10 ani, zi după zi, am fost mereu calmă, lucidă şi eu însămi, fără idei delirante sau vreun simptom psihic. Am fost mereu un om bun, calm, cald emoţional, ordonat, dar chinuită de alţii zilnic. Şi nu am greşit nimic. Vă pot jura şi vă daţi seama că e logic că exact la fel a fost viaţa mea zi de zi din 1984 încoace, torturată zilnic şi batjocorită încontinuu, închisă de la 13 ani, deşi am fost un om perfect. Absolut totul a fost din cauza faptului că am fost un copil sărac şi o tânără fără zestre, dintr-o familie săracă, pe treapta de jos în ierarhia socială.

Iată ce mai spun ei în zilele trecute: "Erai o femeie frumoasă erai o femeie frumoasă şi pe dinafară şi pe dinăuntru trăiai într-o lume care nu dă doi bani pe frumuseţe tot ce e prea frumos e distrus erai prea bună de oamenii credeau că eşti proastă prea inteligentă încât credeau că eşti rea prea înţeleaptă încât credeau că eşti nebună" Nu sunt exact cuvintele lor, dar exact acestea sunt ideile lor.

Nu există nicio scuză pentru ei, am aşteptat aproape jumătate de veac păstrând speranţa şi poveştile frumoase aşezate cuminţi atât de albe şi mirosind a primăvară; bun, acum sunt urâtă, sunt grasă şi încep să chelesc mă taie coasa prin măruntaie şi inimă, mi se umflă şi piciorul sănătos şi cel amputat şi ei tot lovesc.

Oare ştiţi voi cât am iubit oamenii şi munca şi tot ce e bun? Ştiu, nu contează că am fost aşa, m-au aruncat la gunoi, deşi mi-am cerut dreptul la viaţă din fragedă tinereţe, iar ei, călăi de om bun şi capabil de muncă, se ascund în spatele unui diagnostic psihiatric care îmi ia în mod nedrept orice drept. Asta nu înseamnă că nu pot scrie poezie. :)

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru carte. Stiam de tine de pe net fiindca te-am vazut cu poezii haiku, poezie de care m-am apucat si eu din august 2014. Nu stiam ca aveai problemele descrise de tine in acest jurnal. Adevarul e ca psihologii si psihiatrii nu stiu sa se poarte de fapt cu oamenii, din pacate, iar cand cineva spune prin ce trece asa ca tine in jurnal nu e luat in serios, toti spun ca vai ce frumoasa e viata, vai ce bine s-au purtat toti cu persoana respectiva si nu-si dau seama ca omul acela a fost tratat cum a fost tratat. Trateaza oamenii prost, dau in ei aiurea, toti de-a lungul vietii si pe urma se mira ce i-au apucat. Intotdeauna totul are un motiv. Nu stiu de ce oamenii sunt rai cu altii. Au impresia ca ei detin adevarul. Daca un om sufera se zice ca cica e din vina lui. Daca altii se poarta urat cu tine se spune ca tu ai fi de vina ca esti fraier. Eu zic ca e bine sa scrii adevarul, poate vad si altii cum ii maltrateaza pe niste bieti oameni, cum le arunca in fata un diagnostic psihiatric de parca ar fi vina lor personala, nu se uita cum i-au tratat de fapt altii de-a lungul timpului si ei, doctorii, fac la fel. Imi pare sincer rau pentru tine, eu sper sa nu ajungi sa te omori pentru ca nu merita, lumea nu se va schimba niciodata in bine, oricum viata e cum e, orice ai face.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Ana,
      eu ma bucur ca te-ai apucat de haiku :)
      exista unele motive pentru care grupul din care face parte o victima, sau chiar societatea in ansamblu nu ia in serios sau marginalizeaza victima sau omul care sufera, teoriile psihologice recunosc acest lucru...e ca un fel de reactie de aparare.
      Eu nu stiu daca foloseste la ceva ce am scris despre mine, dar poate ca arata altora care au suferit mai putin ca viata e frumoasa sau ca merita sa fie traita
      eu iti doresc numai bine,
      Cu drag, Cristina

      Ștergere

Cu sinceritate cred că...

Postare prezentată

Ultima parte – CONCLUZII - enumerare

Concluzii, partea 1 Azi, 12.12.2020, încep să scriu ultima parte a acestui blog despre viața mea. Iar au intrat în mintea mea cineva în li...