27 decembrie 2019
Iar au intrat cu ideea că e totuși ciudat că nimeni nu înțelege că e vorba de o crimă monstruoasă.
Azi iar dureri în piept - plămânii sau inima.
Am fost la magazin și pe drum am dat peste 2 bărbați care au scuipat în calea mea - mi se întâmplă uneori așa ceva și ei spun că toți mă scuipă, fără motiv.
Este adevărat că am aproape 50 de ani, dar ei spun că eu nu am înțeles că am fost condamnată pe viață/la moarte fiind complet nevinovată.
E adevărat că toate zilele au fost al fel din 84- am fost chinuită monstruos aproape zi de zi și minut cu minut eu am fost binele, am gândit binele, am spus binele și am făcut, când am putut face, binele. Aceasta o viață întreagă, cu doar trei momente de greșeală aparentă, dar și atunci eram tot binele ca gândire și normalitatea și caracter frumos etc.
Asta am explicat des - minut cu minut, zi de zi. Dar ei mereu zic că oamenii îi cred numai pe cei răi și pe mine nu.
Publicând nota mea adineaori pe facebook despre ce am scris azi pe site-ul avocatnet.ro mi-a apărut pe facebook că ”conținutul nu poate fi publicat, deoarece încalcă standardele comunității” Nu înțeleg, ce standarde? Oare se vede la dvs.? Nu e nimic rău, nu am încălcat niciun standard.
Între timp sunt bătută la cap încontinuu că oamenii toți mint despre mine cu ideea că vor să mă omoare și că sunt nebuni, fiindcă dacă ar vedea adevărul s-ar vindeca. Un nebun spune că cei care au înțeles adevărul au înnebunit și altul spune că nimeni nu a înțeles că normal că nu avea de unde și cum și numai minciuna înnebunește oamenii, cum cred și eu. Ei spun că eu am trăit în epoca în care omul normal, cel care nu aude gândurile altora telepatic, în gând adică, nu ca voce - cum eram eu, care nu ”auzeam” deloc - era considerat anormal și închis la nebuni, adică exact invers decât scria psihiatria pe vremuri.
Iată mai jos, la linkul următor este și întrebarea mea, ca un comentariu:
https://www.avocatnet.ro/forum/discutie_43076/CUMULUL-PENSIEI-CU-SALARIUL.html*2#3174961
Iată deci ce am scris pe acel site.
După 1o ani, întreb din nou, pentru a ști dacă nu există o modificare a legislației. Sunt pensionată anticipat datorită unui handicap, dar pot fi capabilă de prestarea unei activități utile ca freelancer și totdată PFI (persoană fizică independentă), ambele concepte nefiind clar precizate sau relgementate în legislație, după cum am găsit scris pe diverse site-uri pe internet. Este cât se poate de simplu de înțeles că, dacă activitatea mea e ineficientă, angajatorul poate să renunțe la servicile mele. Eu am nevoie de venituri suplimentare, dat fiind faptul că pensia mea anticipată este de numai 700 lei, fiind totuși capabilă de a presta o muncă utilă. Medicul responsabil cu pensionarea mea a făcut o greșeală - fiind vorba, după cum vă puteți imagina, de o pensionare datorată diagnosticului psihiatric. Acest diagnostic psihiatric nu îmi permite obținerea unei adeverințe de la medicul de familie, necesară oricărei angajări cu contract individual de muncă în orice fel de activitate. Medicul de familie a refuzat clar această adeverință, dar îmi oferise una înainte de 2007, deși diagnosticul era din 1992, dar după 2007 a spus că legislația este alta datorită intrării în Uniunea Europeană. Astfel, am rămas izolată mulți ani și cerșind pe stradă, datorită lipsei banilor de pâine, nu mai vorbesc de haine. Venitul obținut din cerșit pe internet sau pe stradă nu mi-a fost impozitat, și oricum a fost vorba doar de câteva haine și încălțări și câțiva bani de hrană.
Nu știu sigur dacă există aceste legi despre pacienți psihiatrici, dar medicul de familie așa spunea și de fapt ea nu știe nimic despre condiția mea psihică, nefiind specialist în acest sens. Vă rog să nu respingeți ceea ce scriu și să citiți mai departe, chiar dacă statutul meu social și juridic e de pacient psihiatric.
Eu scriu acum aceste lucruri aici în urma unor certuri recente și chinuitoare cu familia mea, care nu vrea să mă lase să lucrez ca freelancer cu ideea că mi se va tăia pensia de 700 lei.
Dar eu nu am greșit nimic față de familia mea, și desigur ei m-au închis cu forța la psihiatrie, cum bine știți că se procedează uneori, iar medicii psihiatri nu m-au întrebat absolut nimic nici la internare, nici la externare, aproape la niciuna dintre internările pe care le-am suferit.
Datorită suferințelor financiare a trebuit să accept în 2017 să solicit o pensie anticipată - care a fost acordată de un medic, unul singur, pentru doi ani, la insistența unei asistente de la psihiatrie. Decizia a trebuit să fie verificată și reînnoită anul acesta, 2019. A doua oară medicul a scris că am capacitatea de muncă redusă în procent de 100%, deși nu știa nimic despre mine și cred că prima oară nu scrisese așa. Totuși și acum decizia aceasta de pensionare trebuie revizuită peste 3 ani, nu e definitivă. Pensia mea de 700 de lei nu se acordă pentru boala psihică, ci prin calcularea punctelor obținute datorită muncii prestate de mine ca bibliotecară și în învățământ, inclusiv pentru cei 5 ani de studiu la facultatea de psihoologie a Universității București, 1990-1995 - când durata cursurilor la zi era de 5 ani, cursuri pe care le-am finalizat cu diplomă de licență și cu note mari pe parcursul facultății, în ciuda internării psihiatrice, care nu modifică capacitatea de muncă sau studiu a individului. Ulterior am urmat fără să finalizez masterul un an și am urmat și 5 ani de medicină la UMF Carol Davila, care nu au fost considerați pentru pensie, fiindcă nu am finalizat cursurile. De asemenea, nu a fost considerat anul în care am lucrat ca suplinitoare la Liceul Mihai Viteazul, fiind probabil (?) prea puține ore pe săptămână lucrate. Apoi, nu mi-au considerat nici anul în care am fost preparator la Universitatea Titu Maiorescu, spunându-mi-se că era prin Convenție Civilă, ceea ce nu contează în calculul pensiei. Dar au considerat restul facultății și muncii de doi ani ca profesor titular la Colegiul I L Caragiale și mi-au trimis documentul de calcul al pensiei, deși practic eu am lucrat ilegal, date fiind spusele medicului de familie. Conform teoriei medicului de familie, tinerii cu diagnostic psihiatric nu pot urma nici cursuri superioare.
Dar mi se pare normal că omul poate fi freelancer chiar cu diagnostic psihiatric, fiind vorba doar de abilitățile reale, probate, eventual pe termen scurt, ale individului și nici măcar nu e vorba de abilități de comunicare, fincă munca se poate face de acasă, pe internet sau pe calculator etc. Și eu sunt încă în stare de diverse activități ce pot fi remunerate.
Trebuie să notez acum ceea ce găsesc pe internet:
[i]”Numărul freelancerilor din Uniunea Europeană s-a dublat din 2000 până în 2014, iar România nu a rămas mai prejos, astăzi lucrând în regim freelanceing între 500.000 și 2 milioane de persoane. Se preconizează că în următorii zece ani aceste cifre se vor dubla. În acest context, cadrul legat și fiscal al freelancerului român începe să prindă contur, iar autoritățile încep, încet, încet, să acorde atenție și celor care nu lucrează la stat sau la privat, ci dintr-o cafenea sau din intimitatea propriei case.”
”Notiunea de Persoana Fizica Independenta (PFI) nu este definita clar in legislatie. Acest termen se refera la profesiile liberale, adica la acele profesii ce pot fi desfasurate in mod independent, in conditiile legii.
Conform codului fiscal „Sunt considerate venituri din profesii libere veniturile obţinute din prestări de servicii cu caracter profesional, desfăşurate în mod individual sau în diverse forme de asociere, în domeniile ştiinţific, literar, artistic, educativ şi altele, de către: medici, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, experţi tehnici şi contabili, contabili autorizaţi, consultanţi de plasament în valori mobiliare, auditori financiari, consultanţi fiscali, arhitecţi, traducători, sportivi, arbitri sportivi, precum şi alte persoane fizice cu profesii reglementate desfăşurate în mod independent, în condiţiile legii.”
[/i]
[i]”Freelancerul (numit la noi și liber profesionist) lucrează într-un domeniu în care este calificat profesional (sau nu) fără a fi atașat unei organizații. El poate lucra de la câteva zile la câteva luni cu un client apoi trece la următorul proiect sau client sau ambele. Freelancerul este propriul șef, își creează propriul program de lucru, poate lucra de oriunde și își alege proiectele după un set de criterii stabilit de el însuși.”
[/i]
Am mai găsit în diverse locuri că și obligațiile fiscale ale frelancerilor sunt ambigue, insuficient precizate de legislație. Eu am ales pentru nevoile mele platforma frelancer.com. Am găsit imediat de lucru, cu remunerație mică, acum câteva zile, ceva ce răspunde nevoilor firești, omenești, de activitate și celor financiare. Angajatorul a acceptat drept bună prestația mea de probă. Sunt în mod sigur capabilă de muncă și evident dacă nu lucrez corect sau bine pot fi oricând respinsă. Întrebarea mea este care sunt obligațiile mele fiscale în calitate de PFI - persoană fizică independentă - un concept despre care se spune că e neclar. De asemenea, ar trebui să știu dacă există diferențe de statut juridic- fiscal între cei care beneficiază de pensii aniticipate, de urmaș sau la termen legal, fiindcă mama mea a muncit și după vârsta de pensionare, până la 70 de ani. Dar a fost citată în instanță fiindcă nu cunoștea o subtilitate a legii - anume că cei cu pensie de urmaș nu pot cumula pensia cu salariul, dar ceilalți da. Mie mi se pare logic că și eu a putea, fiindcă pensia mea e doar anticipată, nu de urmaș, deci se presupune că e datorită unui scăderi a capacității de muncă, cum apare la fel și la bătrânețe.
Mulțumesc mult pentru atenție și eventualul răspuns precis.
De asemenea, am găsit scris acum 2-3 ani că, pentru un venit suplimentar mai mic de 935 lei, PFI nu trebuie să plătească nimic la CAS. Așa este oare?
Iar s-au trezit cei care spuneau că ”îmi pare foarte rău de ea (de mine), dar, având în vedere faptul că nu a greșit absolut nimic trebuie să o distrugem și să o omorâm” Mi-au spus că ăsta e un idiot nebun.
Altul că ”din cauza ta Cristina, dar de fapt nu din cauza ta, au murit 3 oameni” ??! Așa ceva nu există. Cine și cum?
Am omis să spun că mama a insistat legat de munca aceea pe freelancer că banii trebuie să intre în contul ei, fiindcă așa e CORECT (ea e obsedată de cuvântul corect) fiindcă ea are pensie de bătrânețe, dar eu am pensie de boală (ceea ce nu există) și ea are dreptul să muncească orice și să primească orice sume de bani. ??!! Deci eu fiind mai slabă ca ea, bolnavă înainte de a îmbătrâni, trebuie să fiu exterminată. Deci vrea să mă sinucid.
Ei spun indirect că mama vrea să spună că eu sunt condamnată din 84 la moarte, așa cum spuneau de multe ori până în 84 când am împlinit 13 ani. Nu înțeleg așa ceva. Repet, am fost totuși un om perfect.
CONȚINUT ADULT NUMAI CÂTEVA CUVINTE VULGARE, ESTE UN BLOG PENTRU PESTE 18 ANI, FOARTE TRIST, NERECOMANDABIL PENTRU CEI INCULȚI SAU PREA TINERI
Vă vine să credeți că din țărână cresc trandafiri, copaci înalți, case și oameni? Atâta frumusețe incredibilă. Hai, recunoașteți... chiar puteți crede că toate cresc din pământ așa frumoase?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postare prezentată
Ultima parte – CONCLUZII - enumerare
Concluzii, partea 1 Azi, 12.12.2020, încep să scriu ultima parte a acestui blog despre viața mea. Iar au intrat în mintea mea cineva în li...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Cu sinceritate cred că...