desenele mele cu mouse-ul - o parte din mine, le postez aici fiind complet izolată de peste 38 de ani, probabil le voi șterge

miercuri, 4 decembrie 2019

4 decembrie 2019

Mi-am luat ghete de iarnă - aveam de acum un an dar erau foarte urât zgâriate de Cloe, pisica mea, am stat în cumpănă, le-am și purtat așa cum erau, dar în final am cedat și mi-am luat noi, fiindcă am găsit cu 205 lei. :) Marelbo. Tot de la ei mi-am luat și curea de 3 cm, tot de bărbat, dar e bună și a costat și ea 55 lei - acum pot slăbi și purta blugi sau pantaloni mai vechi. Anul acesta, în primăvară, m-am dotat cu o pereche de pantofi negri cu șiret, măsura 41, deci tot de la bărbați (ghetele 42 să intre șosete) tare buni, că nici pantofi nu aveam. Tot Marelbo. Sunt niște produse fantastice și în sfârșit am avut bani să mă încalț. Țin cu grijă pantofii și ghetele să nu le înhațe pisica.

E adevărat că, vreme de 10 ani, nu am avut nici haine, nici pantofi, aproape deloc. Acum port niște blugi de 15 lei de la second hand - alții nu am, dar sunt destul de buni - și mama mă tot tachinează că îi plac, mereu și mereu. Poate fiindcă ea nu vrea să mai pierd kilograme, dar eu nu pot altfel din 5 motive - inima, plămânii, obezitatea, lipsa unui picior și probleme la articulații, mai ales genunchiul piciorului întreg. Azi am fost în oraș să iau pensia mea care este de 705 lei și mâine va lua mama banii comuni din chirie și pensia ei. Mama e nemulțumită - dar nu are dreptate, fiindcă eu am dreptate să vindem apartamentul mic, al meu, și nu acela închiriat, de patru camere, proprietate comună a noastră. Oricum eu i-aș da banii de care zice că are nevoie din banii de pe apartamentul meu. Care de fapt provin din banii tatei de la bunica. Mama are pensie 1789 lei, anul Revoluției franceze. Pare o pensie mare, dar gazul și lumina aici la casă de 2 camere (ea zice că stăm înghesuite și că vrea în oraș, dar de fapt e mai mult spațiu aici - și hol normal la intrare și hol mare la mijloc și baie și bucătărie mare, dar spațiul la casă pare mai mare psihologic datorită curții, te simți mai liber) și internetul fix și gunoiul fac foarte mulți bani. Apartamentul meu de două camere ea vrea să îl închiriez, fiind proprietatea mea, dar e mizerabil rău și otrăvit, eu nu aș face așa ceva și nu are nici îmbunătățiri normale și nici mobilă - e logic că trebuie vândut și curățat. Dar nu depinde de mine. Păstrez speranța ca măcar să nu înceapă să facă scandal din nou să îl vindem pe cel mare. Voi refuza. De peste un an plătesc întreținere la bloc și gunoi și televiziune și internet fix degeaba - acum sper că mă vor lăsa să schimb contractul la Orange în ceva util. Ei în general refuză ceva mai ieftin ca nou contract, dar există oferte bune exact cum am eu nevoie, puțin mai ieftine sau cam la fel.

Mama e foarte supărată de cheltuielile mele, deși i-am luat mănuși groase, șosete groase și mici atenții, fiindcă zice că eu am prea multe și ea prea puține. Mai spune că anul acesta iar nu vom avea Crăciun cu bani, adică sărbătoare. Mai mulți ani eu am stat în oraș și nu am avut nici ce mânca de Crăciun, de mai multe ori, și o vînzătoare mi-a dat odată de pomană câțiva cartofi și i-am fiert. E adevărat că nici mama nu are și nu avea. Ea și acum poartă mereu plovărele ei din tinerețe, din anii 70, când unul, când altul, cum am făcut și eu, neavând altele. (Unii au intrat peste mine cu ideea că ei nu suportă sau nu le plac oamenii săraci. Alții zic că mama consideră că banii tatei nu mi se cuvin, fiindcă tata nu era tatăl meu adevărat, ci ei se cuvin. Eu consider că nu e așa și pot argumenta că legea e corectă chiar dacă tatăl nu e biologic, el m-a recunoscut ca copil al lui și m-a lăsat să cresc la mama lui.)

Mama are și rată 150 lei la laptop și stă să vizioneze seriale gratuite pe internet ore în șir, fiindcă e și ea amărâtă, chiar dacă nu e complet singură, ca mine. Nu are altă plăcere, zice ea. Eu ascult muzică clasică și îmi pare rău că iar nu pot să îmi cumpăr concertul pentru vioară al lui Ceaikovski. Asta, e, poate în februarie. Am destule CDuri, dar le-am luat la întâmplare când erau mai ieftine, înainte să știu ce îmi place sau mă poate ajuta.

(Unii zic că mama nu e de vină și că porcii ăia din oraș care m-au otrăvit nu vor să mă lase să vând apartamentul, sau cei care m-au condamnat nedrept la moarte, deși nu am greșit nimic. Alții zic că și ea. În dulap miroase așa goraznic că mi-a venit să vomit acolo. Menajera vecinilor iar a iești în calea mea rândul trecut când am fost în oraș, ca să se uite urât de tot și să fugă ca să nu o salut, că ea așa făcea mereu înainte. Unii zic că i s-au spus minciuni, alții că și ea m-a otrăvit la ghenă sau lift, sau chiar în casă, că ei intrau sigur, unii. )

Mă bucur mult și pentru micuțul meu calendar de birou 2020 cu 2 lei 50.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cu sinceritate cred că...

Postare prezentată

Ultima parte – CONCLUZII - enumerare

Concluzii, partea 1 Azi, 12.12.2020, încep să scriu ultima parte a acestui blog despre viața mea. Iar au intrat în mintea mea cineva în li...