desenele mele cu mouse-ul - o parte din mine, le postez aici fiind complet izolată de peste 38 de ani, probabil le voi șterge

vineri, 10 iulie 2020

Din nou despre fatidicul 21

Un text mai vechi al meu:

Numărul 21 și multiplii sau divizorii săi în viața mea:
1. Aveam 21 de ani în 1992 cînd am fost închisă în spitalul de psihiatrie
2. Spitalul se numea și 9, iar ora 9 seara este de fapt ora 21.
3. Am învățat la Școala generală nr 42 din Voluntari timp de 7 ani adică o treime din 21
4. Tata era născut în 1942
5. Tatăl tatei avea se zicea 42 de ani cînd s-a născut tata
6. Pe calea Moșilor din București unde m-am mutat circulă tramvaiul 21
7. M-am mutat în oraș în 84.
8. Am avut în 1989 o tulburare hormonală și sexuală, astfel încît aveam ciclul menstrual la fix 21 de zile
9. 42 este răspunsul la întrebarea din Ghidul autostopistului intergalactic
10. Pe 21 decembrie au început evenimentele din decembrie 1989 în București și în alte orașe, revoluție la care din nefericire am fost ca spectatoare și martoră și am suferit
11. Numerele de telefon din rețeaua de telefonie fixă Romtelecom se apelează cu prefixul 021
12. Se spune de mult timp că sufletul cîntărește 21 de grame
13. Trăim în secolul 21
14. Solstițiile de vară și de iarnă se învîrt în jurul datei de 21 iunie, 21 decembrie, cel mai des 21
15. Numărul meu de telefon fix are prin urmare doi de 21.
16. Rudele mamei: tatăl ei (bunicul) s-a căsătorit la 21 de ani, sora tatălui s-a născut în 1921, fratele bunicii a murit în război la 21 de ani.
17. Tata a murit la 63 de ani, la 21 de ani de cînd ne mutaserăm pe Moșilor.
18. Cînd eram copil, am jucat și eu jocul de cărți 21 împreună cu prietenii de joacă.

Un lucru e cert - legea Numerelor leagă în chingi fixe - cu incidente rele dar și bune, sau mai degrabă neutre, corecte și logice, întreaga fire, oameni și lucruri. Este o parte din legea lui Dumnezeu. Dacă am smulge un număr din sistem, din locul lui, ar fi ca și cum am smulge o stea din cer sau un concept central din dicționar.

Dacă pentru un om zodiile hotărăsc o ancorare mai puternică pe numere centrale în număr mai mic, atunci viața lui e mai simplă și mai aspră, cu mai puține grade de aparentă libertate, fiindcă necesitatea e foarte puternică și omul poate fi lovit brutal. Dacă dispersia numerelor guvernante este prea mare, e posibil să apară altfel de probleme, în ceea ce privește constituția fizică și intelectuală a individului - nu mă pot pronunța cu precizie, dar poate că e și în acest caz mai bine să fii pe linia de mijloc.

Adaug și repet azi:

am căutat desigur meridiane și paralele pe glob legate de numărul 21 - în jurul lui - era și Pearl Harbour... la noi trece meridianul 21 estic - numai genii mari și roboți extrem de dotați pot spune de ce 21 e nefast - e legat de multe alte numere și de simboluri felurite - la noi Timișoara e aproape de 21 long. și acolo a început revoluția și a ajuns pe 21 la București, la mine pe lângă tramvaiul 21 pe Moșilor.
eu am făcut școala 42 (21*2)- acum are numărul 1 - m-am mutat în 84 în oraș, tata era născut în 42, a murit la 63 de ani (deci 21*3 și la 21 de ani după 84) eu am fost închisă la psihiatrie la 21 de ani etc. Codul meu postal din Voluntari era 72921 - acum e altul. În Voluntari locuiesc aproape de strada Tudor Vladimirescu, care era legat de anul 1821.
Trăim în secolul 21 și mai avem numere de telefon care încep cu 021 ca prefix.
Un lucru e cert - 2 vine după 1, dar 1 nu vine după 2. Doi pot veni după unul, dar unul nu poate fugi după doi. ”Cercetătorul suedez, medicul Nills Jakobson, a avut recent lugubra idee de a cîntări o serie de muribunzi în momentul fatal. El a constatat pe macabrele indicatoare ale cîntarului său că, indiferent de sex sau de vîrstă, trupul uman pierde invariabil 21 de grame în clipa morţii. În conferinţa de presă organizată, Nills Jakobson a declarat că aceasta este greutatea sufletului. ”(citat de pe net) Unii spun că Nichita Stănescu a intenționat să scrie un eseu despre acest lucru.
Și madona Laura, adorată de Petrarca, a murit exact la 21 de ani după ziua în care el a întâlnit-o - 6 aprilie 1327, în Vinerea Mare. Iarăși 21 ca cifră nefastă, vrem, nu vrem... ar trebui să ne pregătim de acum cu gânduri bune și normale pentru la anul.
Din literatură ar mai fi celebrul roman ”1984”. Ar mai fi ”ghidul autostopistului galactic” cu răspunsul final la toate întrebările - numărul 42. Sau celebra - pentru unii - adresă, 221 Baker Street (Sherlock Holmes). Poezie - 20 de poeme de iubire și un cântec de disperare, de celebrul Pablo Neruda. Filme - Beverly Hills 90210. Club 21 din New York și jocul 21 de noroc de cărți, celebrele monitoare de 21 de inch. În medicină - o boală gravă - trisomia 21 sau celebrul sindrom Down. Concertul pentru pian numărl 21 de Mozart a fost dedicat artistei de circ Elivira Madigan, care a murit tragic la 21 de ani.
În unele țări vârsta majoratului e și acum la 21 de ani.
Solstițiile de vară și iarnă sunt aproape mereu pe data de 21.
cred totuși că cea mai importantă explicație asociativă este că aerul atmosferic conține 21% oxigen și asta contează foarte mult.

Un comentariu:

Cu sinceritate cred că...

Postare prezentată

Ultima parte – CONCLUZII - enumerare

Concluzii, partea 1 Azi, 12.12.2020, încep să scriu ultima parte a acestui blog despre viața mea. Iar au intrat în mintea mea cineva în li...