desenele mele cu mouse-ul - o parte din mine, le postez aici fiind complet izolată de peste 38 de ani, probabil le voi șterge

luni, 18 martie 2019

februarie 13 - martie 18 jurnal de București

feb, 13

Am hotărât să vă scriu povestea pisicii mele. La începutul lui ianuarie, pe o vreme cu gheață, zăpadă și ger ( nu mai țin minte data - la început nu am pus poze pe fb), la geamul de la dormitorul meu din Voluntari apare un căpșor negru seara târziu. Mă uit si nu o primesc în casă, crezând că e vreo mâță din vecini. Apoi la bucătărie, unde a venit la ambele ferestre, pe rând. Si tot asa de cateva ori, vreo câteva zile, nu multe, fiindcă mi-era milă de ea, fiind ger... Cred că i-am dat și ceva hrană. În altă seară am deschis geamul, cum ea era pe pervaz și m-am gândit "hai înăuntru, pisi" si ea, temătoare, s-a strecurat și s-a asezat direct în fotoliu, făcând pe nevinovata! Apoi cred că o noapte am pus-o în holul de la intrare sa doarmă, temându-ma că va face nevoile ptin casă. Încă de la început s-a dus la baie. În hol era ger mare și mi-era milă. La inceput avea diaree groaznică, era bolnavă. Un vecin mi-a spus că nu e a lui, și că a vazut-o lângă un maidan cu gunoi din apropiere. Mi-am dat seama că e încă puiuț. M-am chinuit câteva zile să o scot afară să nu mai facă diaree in baie și ea săraca făcea in zăpadă și intra repede la căldură. Am reusit să vin la un veterinar în oraș și, mergând greu pe gheață, i-am luat Cestal pentru deparazitare și Synbiotic pentru digestie și s-a vindecat. Mama a găsit o tavă veche in care am pus ziare mici pentru reclame supermarket și ea din prima încercare face acolo, draga de ea. (I-am pus la inceput putin pipi al ei in tava) Dat treaba mare face pe gresia din baie, în locul ei mereu același, fiindcă nu poate face în tavă, unde mai întâi urinează. Dar se curăță ușor și dau după aceea cu produs de igienizare. Am incercat cu nisip, dar il dadea afara din tavă prea tare. De peste o lună de când o am a crescut și s-a mai întremat, că era tare slabă și a trecut si prin primele ei calduri, când am suferit cu toatele foarte mult, zi și noapte. Apoi am sterilizat-o. E extrem de jucăușă. E blândă și cuminte. Un lucru doar mă irita: nu pot scăpa de putici si am cheltuit deja 75 de lei, i-am dat anti purici de 2 ori degeaba. Oricum, am salvat biata pisică si m-am bucurat mult. Doresc numai bine iubitorilor de pisici! Am omis să spun: e cocoșată, ori congenital, ori prin accident, ori rahitică, mă mir că a supraviețuit. Chiar dacă e neagră e nemaipomenită si desigur că o voi lăsa prin curte, cu toate riscurile cu tot. Pisica mea seamănă cu rasa Bombay.



feb, 22
Casă dulce, m-am întors după vreo trei luni - miros urît în camere care nu iese la aerisit, chiar dacă nu am fumat aici și geamul a stat deschis aproape tot timpul, apa stropește la chiuveta din baie, deși nu am folosit-o, calculatorul se oprește după 5 minute, deși nu l-am folosit, și dulcile gunoaie de sub geamul meu - da, ele sînt tot acolo, nu le-a furat nimeni. Și tocmai acum urlă afară niște muncitori care au treabă la gura de canal. Bine v-am regăsit, prieteni fără nume.


P.S. Am adus și pisica cu mine.


Tocmai venisem cu pisica și trebuia să o las singură în casă săraca și să merg să cumpăr boabe de hrană pentru ea. Am venit oraș cu toate catrafusele și cu pisica cu un taxi. Ei nu îi place orice hrană și am impresia că unele sînt chiar vechi sau toxice. Îi cumpăram la începutul conviețuirii noastre Miau-Miau, care îi plăcea foarte mult și era cu sos gros, gelatinos - vreo 2 săptămîni. Apoi, în mod inexplicabil, conținutul plicului a devenit cu sos subțire, aproape lichid și ea a refuzat să mai mănînce. După ce am sterilizat-o, am cumpărat bobițe de la veterinar, pe care le-a apreciat cu poftă zi de zi, în timp ce altceva nu voia. Așa că acum vreo 2-3 zile m-am dus iar la veterinar pe jos, deși mă dureau toate oasele, ca să îi iau 1 kg pentru șederea noastră în oraș, ca să fie sănătoasă și să se simtă ca acasă. În mod misterios, bobițele au dispărut din sacoșele mele, și logic numai taximetristul le-ar fi putut rătăci. Am telefonat, fiindcă chemasem prin Clever taxi și el a spus că nu sînt la el în portbagaj. venisem cu mama în București, dar nu am văzut-o să meargă la gunoiul blocului să le arunce și nu avea niciun interes. Ea spune că e un mister cum au dispărut și a căutat la ea acasă și nu sînt. Aici în zonă nu sînt boabe bune, iar veterinarul nu are niciun interes să otrăvească pisica/cîinele după intervenții, vor să aibă clienți în continuare. Pet shopurile însă, dacă îi îmbolnăvesc îi trimit la veterinar și în plus, dacă mor, fac vînzare la alte canise și la altă hrană.

A trebuit să cobor să cumpăr hrană pentru noi două (pisica și eu) și m-am hotărît, în ciuda durerilor, să fac un ocol pe la farmacie să întreb de mănuși chirurgicale de unică folosință. La acea farmacie Catena am card de reducere, voiam să văd cît costă, să văd dacă îmi pot permite, pentru igiena scaunului pisicii. Erau trei persoane în fața mea și poate știți cum e la farmacie de așteptat. Eu sînt și cardiacă și mă dureau oasele rău și mă durea că rămîne pisica la prima ei ședere singură, prea mult în casă. Mai aveam mult de mers dus-întors la supermarket. Erau doi casieri la farmacie, uneori sînt trei. A treia persoană din fața mea a trecut la casa 2 și casa unu s-a eliberat. Eu i-am spus că era înaintea mea și am lăsat-o, fiindcă așa am procedat mereu, în mod corect și așa era obiceiul la ambele farmacii din zonă la care merg și la supermarketurile din zonă la fel, clienții mergeau la casele eliberate în ordine. După mine au mai intrat 2 persoane. Cînd a plecat persoana care m-ar fi lăsat pe mine în fața ei, dar nu am vrut eu (poate ar fi protestat, mai știi) , că nu era corect, baba din spatele meu s-a înfipt ea.în locul meu și a spus cu destulă nervozitate că eu sînt indecisă și că i s-a părut că eu stăteam la coadă la cealaltă casieră. Mi-a mai aruncat vreo 2 insulte și presupuneri stupide ale ei, iar casiera mi-a spus că eu mă cert cu acea persoană, și ea nu poate interveni, deși nu mă certam și cred că ea trebuia să mă lase pe mine în față, nu pe babă. Baba răutăcioasă semăna cu Nora Iuga despre care tocmai a postat Carmen-Maria Mecu, dar nu cred că era dumneaei. Era exact acel gen de fizionomie. Eu nu mai puteam și am ieșit. Mi-era și rău de sete înfiorătoare și tot restul celor menționate. Desigur am pățit adesea așa ceva și mereu cei vinovați dădeau vina pe mine, nu știu de ce.

Așadar iar acasă.

Ni-inge!

Cloe în toată splendoarea ei... pentru cîteva minute s-a simțit mai bine, acum iar s-a strîns ghem, nemulțumită de hrana pe care i-am cumpărat-o. Totuși, să fie al naibii cel care mi-a pierdut sau furat sau etc. bobițele ei bune cu care era ea obișnuită. Desigur numai în cazul în care a făcut acest lucru cu intenție rea.


am citit 4 manuale de geografie și aproape 5 de istorie- continuu... voi continua
oare sînt mai deșteaptă așa? oricum voi uita din nou. Apoi vin la rînd limba română, filozofia, latina - numai filozofia nu am cum să o uit, că e prea simplu pentru genul meu de creier. Exempli gratia.
Adevărul e că e tare plăcut și m-am dedat acestei bucurii.
Bineînțeles erau manuale mai vechi, alternative, și meditam la conștiința națională și unitatea ei prin date și chiar fapte istorice divergente prezentate în anii 2000-2007 cînd am cumpărat eu manualele să mă delectez și să mai umplu golurile vîrstei.
De exemplu diploma leopoldină - în ce an preferați dvs. să fie?
de fapte nu mai dau exemple. apud acad.
despre muzică, poate bănuiți că deocamdată prefer pianul viorii, dar cine știe ce vînturi vor mai bate

puțină matematică nu strică, dar mă copleșește logica - uitați-vă puțin în wikipedia la termenul POLINOM și poate mă dumiriți:

”De exemplu,

-5x^2y
este un monom. Are coeficientul -5, variabilele sunt x și y, gradul lui x este doi, iar gradul lui y este unu.
Un polinom este o sumă de unul sau mai multe monoame.”

vor să spună că minus 5 x la pătrat înmulțit cu y e monom.
dar mai jos scrie:

”De exemplu

x^3/12 este un polinom pentru că este echivalent cu 1/12*x^3. Coeficientul este 1/12.”

e cam prost gîndit, deși e corect, fiindcă ei dau exemple de monoame în ambele cazuri și cine nu înțelege clar că și monomul e tot polinom o ia razna. În fine, nu recomand nimănui lecțiile de pe wikipedia. Ca sursă alternativă de informare poate, dar cu moderație.

Cod galben de vînt, zice mama la telefon. Eu am venit de la ea din Voluntarti la mine acasă și ea acum e oropsită fiindcă i s-a întrerupt curentul și e frig, că nu mai funcționează centrala termică. Zice că la deranjamente i-au spus la telefon că vor repara pe străzile afectate pînă pe la ora 3 noaptea. Glumește că am plecat tocmai la timp de acolo. E bine, am zis eu, nu vei avea mult să stai înghețată, deși ea, săraca oricum ținea sub 20 de grade în casă, mai ales unde doarme ea și are caloriferul mic și tot era scump. Nu de mult, mai mulți cetățeni din Voluntari și ea printre ei, au semnat o petiție sau plîngere sau ceva de genul acesta pentru firma particulară care le distribuie gazul, fiindcă prețurile, zice ea și vecinii ei, au crescut enorm față de anul trecut. Eu, fiindcă niciodată nu am avut bani de calorifere moderne, sufăr la bloc de căldură și m-am bucurat cît am stat acolo la mama.

feb 24
bună și frumoasă duminică dimineață

gîsculița mamii azi - are mîinile în rugă împreunate fiindcă e încă popa în biserică


mă gîndeam să încep cu Mozart deocamdată

învățăm istorie pe poziții


feb 26
după ce am revenit vineri la oraș în apartamentul meu, am început să am dureri, uscăciune continuă a mucoaselor, sete continuu, somn peste 14 ore pe zi, pielea mîinilor s-a uscat brusc ( e greu să mă șterg la știți voi ce dacă nu umezesc mîna, că nu face priză hîrtia igienică), pielea obrazului a fost roșie și a rămas aspră, plus dureri mari ale coloanei lombare și piciorului drept, cel întreg, plus dureri în zona toracică, cardiacă - la Voluntari beam normal și nu aveam niciunul din aceste simptome, în afară de dureri osteo articulare, dar rar. Voi mai sta un timp să văd dacă totuși îmi revin, dar cu precauție, mai ales la hrană, atît cît îmi stă în puitnță. Pisica nu mai aleargă, nu se mai joacă și acolo era ca o vijelie. Ieri mi-a fost mai rău ca azi și s-a supărat așa rău, încît a sărit pe mine și m-a mușcat de coapsa stîngă. (am uitat să spun că atunci cînd era în călduri a făcut pipi pe mine) Suferă și ea. Au intrat, dar foarte puțin deocamdată și ăia care veneau peste gîndurile mele și apoi se opriseră, din nou acum cu ideea că oamenii vor să mor eu deși nu am greșit nimic și nu am fost nebună niciodată. Totul brusc, din a doua zi a șederii mele aici, în frumosul oraș capitală. Vecinii de sus, ca și înainte, bubuie și scîrțîie la bucătărie cînd merg să mănînc ceva.

feb 27 mă duc să termin încă un manual de istorie - mai am doar unul, al 6-lea, totodată al 3-lea de istorie a României
azi am ascultat iar Chopin, concertul numărul 2
e puțin ciudat că mie îmi plăceau în tinerețe ceilalți compozitori cunoscuți, iar Mozart și Chopin mi s-au adunat lîngă suflet abia după 45 de ani

m mai cerșit pe facebook fiindcă nu am avut bani nici de hrană sau haine - mai rău e singurătatea totală și lipsa unei activități sociale utile, chiar cu bani puțini sau deloc. Acum, mulțumită lui Dumnezeu, am reușit să trec peste greul iernii cu puținii bani pe care îi am. Nu voi mai cerși bani, voi răbda de foame și tristețe dacă nu voi avea, că oricum sînt obeză, dar vă las totuși o notă de ținut minte: dacă aveți sau veți avea cumva vreun televizor vechi, dar nu chiar foarte vechi ( nu din cel prea mare care nu mi-ar încăpea) dacă nu aveți ce face cu el, poate mi-l oferiți, contra cost mai mic - e grea singurătatea și oricum am fost obligată să plătesc lunar cablul la tv deși nu am televizor, fiindcă așa e mai ieftin abonamentul la pachet cu mobil, internet și tv. Poate că uneori m-aș fi mai uitat la televizor, dar nu la politică. De asemenea, sînt abonată de prin anii 2000 la compania Orange cu abonamente mici, dar de mult timp și ei tot nu mi-au dat un mobil care să prindă internetul, dar plătesc internet mobil. M-am gîndit că avînd în vedere că plătesc tot pachetul cu trei servicii și că sînt clientă veche mi-ar putea da, dar au zis că numai valoarea părții din abonament ce reprezintă telefonul contează și e prea puțin ca să îmi dea vreun iphone sau smartphone gratuit. Dacă vreodată aveți unul vechi, cumpăr eu, ca să pot vedea puțin internetul dacă plec de acasă. Sau să numi se umfle picioarle prea tare stînd pe scaun. La magazine second hand, cele mai ieftine - din ce am văzut eu - sînt 250 lei, și eu nu îmi pot permite decît pînă în 150 pentru așa ceva. Dacă v-am supărat cu aceste vorbe, îmi cer iertare, oricum am văzut că femeile gunoier de la ADP au de mult timp astfel de aparate. Știu, eu nu am bani, ele au, dar absolut sigur a fost o extremă injustiție în cazul meu, am explicat o viață că nu am dorit decît dreptul la muncă și studii, că le meritam, sau măcar la muncă și mereu au greșit și au refuzat. Mulțumesc pentru înțelegere.

iar au venit huliganii aceia porcoși sub fereastra mea, după ce vecinii de sus mi-au bubuit și scîrțîit, ca întotdeauna. De vreo 10-12 ani, toată perioada caldă a anului ei au stat aproape noapte de noapte aici, urlînd uneori groaznic, aruncînd vorbe porcoase și rîzînd continuu și bătînd din palme. E o zonă numită semicentrală a Bucureștiului, cu gunoaie în grămezi sub geam și cu acești indivizi în spațiul dintre blocuri mereu.

martie 2
Iar am ieșit la cumpărături pe stradă și iar mi-a strigat un dobitoc pe stradă: ”vrei să mori și nu poți!” E urît, mai ales că sînt singură de 35 de ani, de multe ori mi-au urlat lucruri urîte în față, cu voce tare pe stradă, adresate clar mie. Mulți ani m-au chinuit cu aglomerație de pietoni și mașini, inclusiv pe străzi și la ore la care nu aveau ce căuta. Între timp unii intrau peste mintea mea cu ideea că oamenii sau poporul meu are psihoză colectivă legat de mine fiindcă li s-au spus mereu minciuni despre mine! E ciudat. Am spus de multe ori că dacă mi s-ar fi dat dreptul la muncă și la studii, atunci adevărul ar fi ieșit ușor la lumină. Nu am avut aceste drepturi din 84 și totuși adevărul clar despre mine nu ar lua mai mult de cîteva minute - și e un adevăr frumos și bun. Dacă aș fi avut acele drepturi, atunci nimeni nu ar fi vrut să mă omoare sau să mă otrăvească sau să îmi urle mizerii pe stradă, sau să mă scuipe cu amenințări și insulte și oricum nu aș fi fost izolată. Aceste mizerii rostite de ei pe stradă mă deranjează după atîția ani, mai ales că sînt complet singură și rar comunică cineva cu mine pe internet și nu am nicio activitate socială, deși am fost mereu un om normal și perfect.

martie 4
Orice poveste e o poveste bună și frumoasă, chiar și istoria.

martie 6
on a social forum, about a man who boasted that he was schizophrenic and rescued by a psychiatrist, at the same time creating all negative prejudice against schizophrenia possible:
I am from some country in Europe, but I am a citizen of the human civilization. I too was diagnosed with schizophrenia in 1992, without the slightest guilt or delusions or psychiatric symptoms. Since then, they simply kill me, though I was no less, no more than perfection (now I know that you frown, but you don't know my life or my situation of isolation since 1984, absolute poverty, poisoned by others, totally rejected, I was good and kind every day with others etc.) I wrote everywhere (NGOs etc.) and everyone rejected my plea for freedom though I would not have been a danger for the psychiatric foundation of the society. Anyway, 40 years ago, the Italians were right to banish psychology and psychiatry altogether. I studied 23 years of school, I had no mistakes or defects, I could have been useful to others.
In 1978 Italy implemented Law Number 180, the reform law that blocked all new admissions to public mental hospitals. After 40 years without mental hospitals, we aim at understanding the consequences of the Italian reform in terms of a mental health care facility and staff availability. We compared the organization of the Italian mental health system with that of countries belonging to the Group of 7 (G7) major advanced economies. Italy has nearly 8 psychiatrists, 20 nurses, 2 social workers and less than 3 psychologists per 100,000 population, while for example in France there were 22 psychiatrists, in Japan 102 nurses, in the United States 18 social workers, and in Canada and France more than 45 psychologists per 100,000 population. In terms of inpatient facilities, no beds in mental hospitals were available in Italy, while in the other G7 countries mental hospital beds ranged from 8 in the United Kingdom to 204 in Japan per 100 000 population. In Italy there were fewer beds for acute care in general hospitals but more beds in community residential facilities than in the other G7 countries.
https://ijmhs.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13033-018-0223-1"

There were many thinkers like this in the 20th century: Franco Bastaglia for example.
https://en.wikipedia.org/wiki/Franco_Basaglia"

I could have proven my normality in every detail, but no one talked with me, and psychiatrists (6 in my life) almost never asked me something.
Giving all this, I felt that it is not fair not to write here my opinion. I apologize towards the team and towards the creator of this thread, who may be really mentally frail. I want him to know that I perfectly understood everything that he told about him and I pity him and respect him altogether. But I want everyone to know that I chose a long time ago the path of truth and anyway no other choice was ever given to me. I never had alternatives, but I am predisposed to be disgusted by lies, because of all my past suffering and because of the criminal lies about me, wrongfully out-casting me from the world and putting me to death and tortures.
It is a shame to write such thing the way the creator of this thread did. It is not fair towards the innocent and good ones, such as me. I repeat, I truly understood all his statements, but maybe he still has bread and endured less isolation than me. Maybe his lies are not visible or entirely known to himself. Maybe he had chosen the way of playing the fool, forced by circumstances, maybe he forgot a part of himself somewhere... or anything else.
Contemporary psychiatric science or psychology - and I successfully studied both fields of knowledge - are newly formed systems, roughly of the same age as the emancipation of women, which was not a bad thing in my opinion, in spite of all the hypocrisy surrounding the subject, as well as about the first two hideous plagues of the 20th century starting their name with psy, which caught me prisoner for life. I am aware that I am a woman and I know perfectly well my limitations in front of men, but in my case they should have accepted to grant me basic human rights, I say only these 4 ones would have been enough:
1. the right to life, the obligation to verify torture or poison if forcefully confessed by the victim and to proper medical care, not only psychiatric care. It is a certain fact, that intelligent people cannot be evil or insane and they are not stupid to confess delusions, but only clear-cut and objective truths that can be tested. Poison, for example, can be judged by fools as delusions because they live under the collective delusion that schizophrenia exists if it is studied in books or treated etc. Of course that the victim is forced to tell the truth about herself and they label it as schizophrenia.
2. the right to have a family, a child too.
3. the right to work if able and be paid at least the necessary to have food and clothes and necessary expenses.
4. the right to study, even for a University degree, and master or doctoral studies too.
They denied all these rights to me (effectively since 1984, when I was 13 and forced to come and live with my parents, who were really psychopaths and really not my real parents. and I was always right and able to do work and successful studies. I asked many times in vain. The family doctor refused to give me the necessary papers because I was registered as a psychiatric patient. Only these 4 rights are enough for real happiness and the worth of the individual in society. The individual has the moral duty to tell the truth, the whole truth and nothing but the truth when it is about huge injustice and real crime. He/she has the duty to tell the truth even if it that story concerns another victim, he does not have the obligation to lie and to be an accomplice. I had to intervene in the flow of this thread, it is all the best I can do and the only thing that still connects me with the world and my moral duty too. Apart from these 4 rights, I need to say that even psychiatric patients don't have to be isolated, and have to be accepted, at least in special groups for them. They rejected me because my doctor did not want to give me the necessary official act and a copy of my psychiatry clinical interventions, as if she wanted to hide the truth, like all the others always did. Though I was refused to do master studies as if because of the wrongful psychiatric condemnation, she advised me to work at Kaufland as personnel. I never despised or avoided the base jobs because I was really perfect, and I will not tell you here the story of my life, I tell you the truth that she was wrong, just like all the others, merely guard dogs, like Javert was in front of Jean Valjean from Les Misérables.
I know very well that the world overtly manifests misconceptions about mental illnesses and I cannot change that. Maybe you too are entrenched in illusory and life-damaging self-therapy or motivational books etc. Like this, humans got even farther from each other than they were before, when they had at least the possibility of forming a Robin Hood style band in the woods, hiding from injustice. Nowadays everything is electronically checked and trespassing is impossible, real charity cannot reach the poor and those with real needs, lonely and elder people are really killed or their health is violently damaged (as I saw at least in my city), we became androids far away from each other. As for the suicide in humans, not too long ago, maybe now it is the same, WHO admitted that the main cause for suicide was poverty and/or lacking a job. There is no such thing as a "suicidal" person, at least they are never the way that therapists lie that they are. All they wrote in official papers about me is a lie, even their ideas about my suicide attempt 20 years ago.
At least in the good old times of the Roman Empire educated slaves were treated better, as we are taught in history, and we still have the letters of Seneca towards Lucilius. I am not ashamed to say here the words that everyone has the right to say, except for psychiatric patients: truth, justice, persecution, human rights (available to all, not to psychiatric inmates) In fact I am not ashamed to say that it is all because of poverty since birth and having only a small and poor family. Another part of my misfortune seems to be the fact that the authors of this evil crime because that's what it is, seem to feel uncomfortable about their mistakes. I never heard voices or thoughts in my head or around me, of course, I never had hallucinations. Only when I was 35 I began to perceive other's thoughts seemingly about me, in my own mind, and they never talked with me, they only said on and on that they must kill me and hide the truth because it is a shame what they did to me etc. And they continuously told that the shame is upon my people and that's why I must die, though I never had links whatsoever with politics. Even if these thoughts of theirs were evil and porn, I could have done any kind of intellectual work, and they would have disappeared for sure. I could have continued my studies - these garbage doesn't destroy the intellect. But they are very aggressive, and they are really aggressive, in the real world. I am certain that if they knew my value - and that could have been explained to fools and stupid people too - they would have accepted me in the world and grant me those human rights, because I can tell you that my value as an intellectual, though woman, was greater than the damage of shame and honor that they invoke as a reason for their deeds. Most of all, I had a perfect morality and virtues and a very beautiful soul, and just like any other intelligent person, I never boasted about myself, but I was forced to tell the whole truth in the end - and other really perfect individuals do exist, as far as I know, only that they have other personality traits.
I wish you a good day and many more to come.

martie 7
probabil o mierlă, prima din anul ăsta, de la ora 4: 35, oare mierlă o fi?

martie 8
E pur și simplu inuman. Cum am povestit, eu nu aveam de unde să am bani să schimb caloriferele vechi din apartament. Timp de 30 de ani am fost maltratată și cu căldură imensă în apartament, în afară de vară. Sigur acest lucru nu a contat prea mult, pe lîngă alte torturi. Acum iar au intrat idioții ăia peste mintea mea care spun că eu am fost și sînt binele curat, dar milioane de oameni mă urăsc, ceea ce e imposibil și nu am fost niciodată idioată să cred aberațiile lor. Nu știu de ce inventează ei mereu răul.
Azi au fost 25 de grade Celsius afară și nu se putea ieși pe stradă cu haine sau jachete, ci doar cu bluze, chiar cu mînecă scurtă. Cu toate acestea, ei dau căldură încontinuu la calorifere, zi și noapte și acum caloriferele acestea oribile, care încălzesc foarte mult, sînt chiar calde destul de puternic, nu sînt doar călduțe. Am spus acest lucru de multe ori, e împotriva oricăror norme din cărțile de igienă și oamenii sînt oameni, nu porci sau vite. Mai și plătim întreținerea mare.

pentru toate rațele, gîștele și lebedele din lume, un sincer la mulți ani.

Cri, cri cri, toamnă cri - mi se pare clar că această poezie e pentru mine. Oricum eu sînt toamna, dar îmi place mai mult frigul iernii. Desigur T e de fapt D. Doamna T. Mi-au dat să citesc de multe ori Topârceanu în copilărie și tata mereu pomenea de el și după ce am crescut. Pe tata îl impresiona cel mai mult versul ”doamna cu curbitaceelor”

Şi pe margini de caiete scriam versuri dulci, de pildă/
Către vreo trandafirie şi sălbatică Clotildă. Evident e despre pisica mea actuală, Cloe. E sălbatică și are limba trandafirie și aspră.

Sînt puține nume masculine și feminine care încep cu 2 consoane și mama mea mi-a spus de curînd că ei nu i-au plăcut niciodată numele care încep cu 2 consoane.
Grigore și Claudia mai știam eu, și Blanca, un nume rar în România. Eminescu a scris și despre Blanca. Și cum eu nu eram fiica lui taică-meu...

Cît despre Veronica lui Eminescu și Veronica din filmul pentru copii - evident au fost tot despre mine, fiindcă stau la intersecția Eminescu și fiindcă mereu îmi spuneau că semăn cu Veronica și bineînțeles că o chema Porumbacu, că acolo am crescut eu în copilărie.

Sigur, pentru orice intelectual lucrurile se leagă pas cu pas. Între noi fie vorba, am descifrat totul de mult. Idioții cred că noi, femeile de tip intelectual, am fi altfel de Pandore. Trăiască și femeile cărturărițe și cîrtițe.
Abia acum mi-am amintit că îmi plăcea și numele Greta și acum știu de ce - că îmi seamănă ca nume. Nu fiindcă ea a fost divină ca și mine. De aceea, inconștient, mi-am botezat pisica Cloe. Am scris și o poezie despre Greta și Pompiliu.
Trăiască și Brunhildele și Crimhildele, dacă s-au cumințit.
Crin Antonescu și Crina Mardare și...toți ceilalți Drage și dragi, Florini și Flori. Și toți Ștefanii și Ștefaniile. Bun, chiar mi-au plăcut oamenii aceștia. Și Stela și Francisca, rudele mele, dintre puținele mele rude, mamă și fiică fiind ele.
Stelian Tănase etc.
Și chiar și Lucia, mama mea care detestă numele meu, fiind prea luciferică pentru mulți, fiindcă există și strălucire pe lume.
Traian Băsescu, Klaus Iohannis... Eu stau lîngă strada Traian.Și Flavius trăiască, dar mai ales Flavia, că e opt martie. Lumea preferă uneori dinastiile Nerva-Antonină și Iulio-Claudiană.
Trăiască și Stan Pățitul!
Trăiască femeile și bărbații, ca să aibă grijă de ele!
(gurile rele spun - știam asta de mult - că geniile se nasc mereu într-o poziție centrală față de celelalte lucruri din lume - că aș fi fost și eu ceva central sau semi-central e sigur, dar... da, sînt de acord, trăiască și Cristinele!) Oricum mecanismul lumii - oameni și societate omenească, dar și restul lucrurilor funcționează uimitor de matematic și perfect, deci există Dumnezeu, asta vă pot asigura. De aceea, eu încă mai recomand ”Baby have a heart”. Adică nu uitați să aveți inimă și suflet bun... eu am sperat 3 decenii jumătate și totuși - gurile rele spun că oamenii îi cred numai pe cei răi, fiindcă ăia sînt mai proști și seamănă mai mult cu ei.

Probabil, dvs, fiind oameni inteligenți, ați înțeles că lucrurile de mai sus sînt adevărate, deși scrise evident cu intenția de a fi umoristice, dar și eu înțeleg că genul meu de umor nu e apreciat. Bineînțeles că nu m-am crezut niciodată geniu, cum încercau unii să mă facă să cred, dar locuiesc într-o zonă semi-centrală din București (unii ziceau așa) și am fost un om prea inteligent ca să am iluzii de orice fel. Întotdeauna auotanaliza mea a fost perfectă sau aproape perfectă. Nu am fost geniu, am fost femeie, am impresia că și unele femei sînt acceptate drept genii, dar rar și discutabil, însă e adevărat că m-am născut și am copilărit cu o foarte frumoasă zestre spirituală în mine și alături de mine. Eu cred foarte puternic în faptul că cele mai multe trăsături intelectuale și sufletești ale omului sînt înnăscute.

martie 9
Prima decadă a lui Martie și deja plin de gîze în apartamentul meu... :( Hei, ce bun ar fi fost un aer condiționat - am suferit aproape 48 de ani ( puțin mai mult) de sărăcie și lipsuri și totuși m-au condamnat la moarte de fapt, cum iar ziceau azi unii, și ziceau că ei știu că eu nu am greșit nimic, dar că oamenii totuși m-au condamnat și eu iar am spus că nu are logică ceea ce spune. Iarăși ei zic - tu ai fost un om prea inteligent și intelectualii te-au respins (fiindcă nu aveam bani, asta știu) și ceilalți nu aveau cum să te accepte fiindcă erai prea inteligentă, asta e tot. În fine, nu e chiar tot. Oricum, am fost un om perfect, ce dacă am fost femeie? Aș fi meritat să am dreptul la muncă, doar atît cît să am ce mînca și cu ce mă îmbrăca, plus strictul necesar de facturi. Ei știau asta - dar ei nu sînt de acord că eu aș fi meritat aceasta, ei MINT că eu nu aș fi fost în stare nici de studii, nici de muncă, DELOC.

ea


azi tot cald afara, caloriferele tot calde

martie 10
azi tot cald afară, caloriferele tot calde - deocamdată călduțe, dar seara poate iar le vor încinge. Cînd sînt peste 20 de grade afară și noaptea tot cald, chiar dacă sînt doar călduțe și ard tot timpul, e rău. E mai rău decît căldura naturală vara.

martie 10 Cine ghicește de ce există în memoria mea și înseamnă așa mult minaretul de la Samarra, merită doctoratul în psihologie. Dar fără să mă psihanalizeze! Oricum, vă dau un indiciu, poate prea mult: am avut un șoc oarecare cînd am descoperit pe internet că ar fi unicul de acest fel și că există cu adevărat. Uf deja am spus prea mult. Nu, nu l-am visat, dar...
prin anii 2000, cînd am început să pictez acuarele, m-am trezit eu odată cu ideea că vreau să exprim ceva abstract, o idee a mea - nu o mai detailez, fiindcă puteți privi monumentul și puteți înțelege - pe care să o colorez frumos și să o desenez. Și a ieșit exact acel lucru. Nu cred că voi mai găsi acuarela să v-o scanez, și nu mai țin minte acum dacă sensul rotirii era cel din realitate. Eram încă tînără atunci, dar nu era vis, era doar mai puțină autocunoaștere atunci, era ziua, nu eram beată.
secolul 9, clădită de un ”iubitor al arhitecturii” - și nașul meu era - doar minaretul a supraviețuit și zidul, după distrugerea moscheii.
partea interesantă e că plecam de la o idee, nu de la o imagine, o idee neverbalizată, doar esența, (de exemplu nu mă gîndeam timpul, materia etc., ci sintetic) și, așa cum multor tineri li se întîmplă să nu ghicească ce alt poet de demult i-a influnțat, am crezut că imaginea era creația mea, cît de cît, că nu eram așa vanitoasă să cred că era creația mea, fiindcă oricum știam că era ceva simplu - și, nu de mult, descopăr întîmplător pe www că exista fizic, ca obiect, de mult. Unii idioți or fi crezut că sînt nebună cînd au văzut acel desen, mai ales dacă știau ce este și vedeau că eu nu știu, cînd de fapt plecam de la o idee lucidă, ca orice biet muritor, dar eram prea tînără să înțeleg ce sînt ideile. Eh, au fost nu de mult și probleme politice acolea, fiindcă politica știți ce este - vîrful aisbergului lui freud cu oarecare aproximație, dar de fapt e doar nivelul superficial, nu conștient, ci superficial, al conștiințelor intelectualilor.

martie 11
Pisicuța mea a început să respire mai greu, horcăie... unii au intrat iar cu idei de condamnare a mea și tortura și otrava ce au fost mereu, sper să pot scrie mîine din nou rezumatul succint al vieții mele public, aici și pe blogul despre viața mea, după aceea să mă apuc de cele trei treburi pe care le voiam îndeplinite, am să explic de ce m-am întors temporar, sper eu, în oraș, abia acum după 2 săptămîni mi-am revenit din nou, ei iar mă scuipă cu ideea că nu se așteptau să mi se întărească organismul așa mult, că toți vor să mor fiindcă sînt nevinovată și alte mizerii. Și chiar acum au băgat căldura iar. Oricum rezumatul succint l-am scris de cîteva zeci de ori degeaba, dar acum iar e necesar. Iar am ascultat Mozart, am reușit de 2 zile să citesc din nou, dar am fumat, fiind singură de prea multe decenii, nu alt motiv și fiind o căldură infernală și patologică în casă. Problemele mele cardiace s-au agravat și mă cam dor oasele și abia de anul trecut mă deplasez greu. Medicii mint mereu. Unii porci au intrat peste mine iar cu ideea că nu vor să mă lase nimic, nici să citesc, nici să mă spăl și toate celelalte mizerii. Multe. Dar ei nu contează. De data asta nu cred că vor reuși să mă lovească foarte rău, dar dacă îi apucă vreo otravă mai puternică, sau se descarcă ceva din vreun cancer al meu, cum ziceau alții... Știți ce-am pățit anul trecut. Deocamdată, ideile lor s-au rărit foarte mult, era o vreme, acum vreo 4 ani parcă, dar nu mai țin minte precis, cînd intrau cu vreo 7 idei complexe deodată. Ziceau că e normal fiindcă e volumul mediu al atenției omului. 7+/- 2 elemente. Deci atacau creierul în multe locuri deodată. Și eu cunoșteam ideile lor agresive în toată complexitatea lor,. niște fleacuri, fiindcă ei sînt tîmpiți... au milioane de idei rele, nu mii, care de fapt nu m-au influențat. Biata pisi, oricum nu o puteam lăsa cu mama, dacă măcar nu ar fi dat acum atîta căldură la calorifere --- peste 13 grade noaptea, peste 22 ziua în medie afară, ei bagă căldură încontinuu, cei mai mulți sau aproape toți au calorifere moderne sau chiar aer condiționat. Iar au început vrăjeala că ei trebuie să recunoască absolut totul despre mine, ceea ce au tot zis de vreo 10 ani.

Ora 4 dimineața afară e cald încă și caloriferele au devenit fierbinți, nu calde. Ei spun iar că toată tortura din 84 pînă acum a fost direcționată asupra mea, fiindcă eu sînt Dumnezeu și în felul acesta, cu biciul și cu ce e rău, ei au obligat trupul și spiritul meu să fie mai performante, mai utile pentru ei. Mai pradă hranei lor cea de toate zilele. (unii se cred exclusiv canibali) Aiureli, trebuia făcut invers dacă eram Dumnezeu. Și inumanitatea izolării totale cu forța 35 de ani și sărăcia lucie etc. Pot încă dovedi totul, inclusiv că am fost mereu perfectă. A trebuit să iau doză dublă de medicație psihiatrică din cauza căldurii, că altfel nu pot dormi. Am închis pisica dincolo în sufragerie și ușa de la dormitorul meu ca să pot dormi cu geamul deschis. Nu risc prea mult,deși... Pisi rămîne să sufere și eventual să fie pradă invaziei vreunui barbar vecin direct din bloc la mîncarea ei, care, puteam dovedi, chiar au intrat în casa mea să îmi facă rău, să fure etc. Dvs toți nu vorbiți cu mine niciodată, ca și cum aveți consens tacit că sînt nebună și trebuie să fiu omorîtă, de 35 de ani practic. E logic, că, fiind un om inteligent, nu v-aș fi deranjat cu tortura zilnică povestită și că puteam munci orice sau studia sau ajuta pe alții în multe feluri, dar știu, ideea e că oamenii care nu sînt liberi sînt eliminați complet.
Doamne, ce mult am ținut la oameni și la viață. Am fost altruismul desăvîrșit, dar lor le-a intrat greșit în cap ideea că eu trebuia să mă omor pentru ”porcii care au mințit despre tine”. În fine, orice se va întîmpla cu mine sau cu oricine, nu uitați că viața e un lucru sublim, vă spun cu certitudine, și oamenii merită iubiți și respectați și, deși nu sînteți de acord, nici criminalii nu trebuie uciși, darmite cei care nu au greșit absolut nimic.
Somn ușor celor care au acoperișuri și pereți normali, dar și celorlalți, dacă e vreunul pe aici. I-am spus și administratorului blocului de căldură, dar el, în mod formal, a zis că nu e bine să fie oprită. Probabil că el nu are vreo influență în acest sens.

martie 12
ce naiba i-a apucat pe unii să mă compare cu Aristotel? Și în română și în engleză, din nou

martie 13
Iar - vechea poveste -
"este clar că te omoară” Da, e adevărat.
”Omul acesta nu a greșit nimic și toți idioții cred că ea trebuie să moară, ca să se spele rușinea lor că au judecat-o greșit și că au chinuit-o toată viața”
??!!
”Tu nu ai cum să îi trezești la realitate, toți sînt îndobitociți” Da, e adevărat.
Dar e atît de clar că ei nu au cum să creadă răul despre mine dacă judecau puțin, acum, și nici nu aveau cum în trecut. Totuși ei cred răul monstruos despre mine, în prezent, pot încă dovedi și din păcate credința lor greșită chiar mă omoară, fiindcă sînt o femeie singură.
(pe asta nu au șters-o.)

martie 14
de 8 martie am primit o lalea la un magazin


acum 2 zile am cumpărat niște borcane de la supermarket și le-am amestecat conținutul și a fost bine și a doua zi mai era - păcat că am pus vișine, ar fi trebuit 2 de ananas - iertare cer acelora care nu au ce mînca azi și nu pot înțelege de ce postez eu poza asta


martie 15
Am revenit în oraș de la Voluntari de aproape 3 săptămîni și, după cum ați văzut și am mai scris, a fost cald afară multe zile, chiar anormal de cald pentru această perioadă a anului, săptămînile trecute. A fost cald și ziua și noaptea. Cu toate acestea, ei dau căldură la calorifere încontinuu, zi și noapte. Și azi e la fel. E tot mai greu de îndurat. Am calorifere din cele care sînt adevărate instrumente de tortură. Nu au nicio justificare să tortureze oamenii săraci așa. Cei mai mulți vecini au, după cum mi-au spus, chiar și unii dintre cei mai săraci dintre ei, fie calorifere moderne care se pot închide sau diminua, ceea ce am vrut să pun de cînd m-am mutat aici, dar nu am avut bani, fie au aer condiționat, care de asemenea costă foarte mult să îl înstalezi. Nu am avut decît să mă rog lui Dumnezeu să le vină gîndul bun să oprească căldura și Dumnezeu nu m-a ascultat nici de data asta. E monstruos. În plus, încă o dată săracii sînt torturați indirect și prin factura mare la întreținere.

De asemenea, de cînd am revenit în oraș, a revenit setea oribilă zi de zi, care în mod sigur nu e din cauza căldurii exagerate din apartament. Nu transpir decît normal, nu am diaforeză, cum am avut mulți ani, dar medicii au refuzat să mă ajute, deși m-am plîns. Și în toamna trecută, cînd am fost temporar la Voluntari, am constatat că acolo nu îmi era sete deloc. De acea poate unii cred ideea lor că setea e simptom de boală psihică, dar înainte nici nu mergeam să stau acolo și ei tot mințeau. La fel, iarana asta, acolo deloc. Sînt unii care spun că ei au vrut să mă otrăvească ca să îmi sporească setea și în felul acesta să îmi slăbească inima. De foarte multe ori ei spuneau că eu trebuie să mor de atac de inimă sau cerebral. M-am plîns medicului de sete oribilă de mulți ani, chiar dinainte de 40 de ani - zilnic 7-10 litri de apă, dar a refuzat să mă ajute. Anul trecut cînd nu urinam au spus să mă internez eventual la psihiatrie. Și cînd am avut atacul de inimă mai grav (au fost 2 mai grave anul trecut, al doilea mai rău) ei iar au negat realitatea.Încontinuu ei spun că eu trebuie să înțeleg că m-au condamnat la moarte, fiindcă sînt nevinovată și nu am am fost nebună niciodată și că toată lumea gîndește la fel, că e o rușine monstruoasă, imensă etc. și eu trebuie să înțeleg că trebuie să mor fiindcă ei m-au judecat greșit. Eu consider că gîndirea lor e greșită, și la fel a fost exact din 1984. Trebuie să fie adevărul și dreptatea, cum am spus eu încă de atunci. Ei spun că nu se poate fiindcă toată lumea crede răul despre mine, deși eu am fost numai binele. Voi explica de ce am eu dreptate în postarea următoare. Gîndirea lor a degenerat. Trebuie să încerc din nou să îmi fac programări la diabetologie și cardiologie, dar nu am cum deocamdată. Este greșit să gîndești cum să faci răul unui om evident bun și inteligent, să fii obsedat de asta. Ei zic mereu că poporul meu a greșit, fiindcă eu am fost evident un om sărac și singur toată viața, nu aveau ce acuzații să îmi aducă și nici cum să îmi vrea răul. Ei văd porbleme false, pretexte de doi bani, fiindcă ei declară că eu într-adevăr am făcut și gîndit numai binele o viață întreagă și totuși oamenii cred că eu sînt un om de nimic, și mi-au răspuns cu răul în fața binelui mereu. Că ei nu pot justifica modul în care m-au tratat, atît de inuman etc. Ce contează, am spus eu de mii de ori - ce a fost, cînd poate fi binele și dreptatea? Ei spun că oamenii toți (??) cred că eu aș fi exact opusul a ceea ce sînt: că eu sînt un om extrem de bun și ei cred că sînt rea, că eu sînt foarte inteligentă și ei cred că sînt idioată, că sînt perfect normală și ei cred că, sau în limbajul lor despre mine (??) eu sînt Nebuna. Că eu am fost un om foarte serios și ei cred că sînt panaramă, fiindcă așa li s-a spus. Deci trebuie să fie adevărul, cum am spus din 84, era clar de atunci. Ei spun că pentru proști chiar numai faptul că sînt și am fost singură mereu înseamnă că sînt nebună, deși cert nu aveam cu cine să fiu, cu cine să comunic. Azi iar au luat-o razna că pe proști îi irită faptul că nu sînt nebună cu adevărat.

Nu aceasta e postarea la care m-am referit anterior. Ea va urma.
rima unui tîmpit care gîndește peste mintea mea:

ei nu știu nimic, Cristina,
ei sînt ca niște copii,
dacă li s-ar spune adevărul despre tine,
s-ar îngrozi

Niciodată adevărul nu e groaznic, numai minciuna poate fi uneori ceva groaznic. Niciodată adevărul nu lovește, ci doar calomnia. Pe mine alții nu m-au lovit decît cu minciuni. Absolut sigur adevărul e întotdeauna frumos. Ei mă contrazic cu ideea că adevărul despre mine e foarte urît, tocmai fiindcă am avut mereu dreptate și ei m-au lovit mereu. Deci, din nou tot ei se contrazic, fiindcă dacă acei copii ar fi crezut adevărul bun - era logic mereu - atunci nu ar fi iești nimic rău sau groaznic ca neadevăr despre mine. Ideea lor că trebuie să mor ca să fie protejată opinia publică și să creadă minciuni urîte despre mine e o prostie. Au spus asta de multe ori. Tot ei zic că toți (care?) îi cred numai pe cei răi și mincinoși, că acei ”copii” - adică oamenii de rînd, spun ei - nu au cum să creadă adevărul despre mine, fiindcă viețile lor nu cuprind decît foarte puține necazuri sau probleme și li se pare ciudat atîta rău în viața mea nevinovată. Chiar așa au spus. Că ei au vieți protejate și considerate normale fiindcă nu au nici a suta parte din necazurile pe care le-am avut eu. Că proștii care văd necazul real cred că eu aș fi rea că m-a pedepsit Dzeu, fiindcă nu e normal atîta rău pentru un om nevinovat, sau că ispășesc pentru păcatele strămoșilor. Etc. Nu voi mai reveni cu aceste fleacuri interminabile ale lor, vreau să scriu odată rezumatul acela din nou - că l-am mai făcut des, - ca să pot merge mai departe cu treburile mele. Dumnezeu nu e sursa răului niciodată în viața celor buni. Cartea lui Iov e singurul subterfugiu pentru idioți, dar Iov a suferit mult și a fost deposedat de toate ca încercare, dar timp scurt, ca și Isus. (ca să nu mai spun că familia lui Iov, în sensul clasic, patriarhal, însemna doar un fel de șeptel de vite, nu oameni cu suflet și rațiune, fiindcă așa erau legile atunci, așa era evoluția societății și ceea ce deriva din codul lui Hammurabi și din alte tradiții judiciare, unde femeile nu sînt decît ceva mai mult decît vacile ) Oamenii buni nu trebuie martirizați sau făcuți sfinți. Nici femeile, care oricum sînt creaturi umile pe lîngă bărbați. Nu voi detaila aceste lucruri despre femei. Despre mine și tata și alții spuneau că am fost sfîntă sau mucenică etc. E greșit. Eu sau credința mea sau bunătatea și înțelepciunea mea nu au fost puse la încercare. Idioții au vehiculat ideea populistă oarecum că oamenii buni suferă pentru nedreptățile altora, sau pentru a deveni ei mai buni, etc. ca și cum răul și nedreptatea au un rost bun, urmărit de Dumnezeu. Pe dracu. Adevărul e că diavolul sau diavolii (dia-vol etimologic) sau oamenii răi sînt cei care lovesc omul nevinovat și nedreptatea nu e necesară ca piatră de temelie sau orice altceva. BIne, veți spune, dar Dumnezeu l-a sacrificat pe Isaac. Tocmai că nu. Dar pe Isus? Nu, nici pe Isus, oamenii l-au sacrificat și nu evreii, ci oamenii. Și de fapt nu l-au sacrificat, l-au omorît. Sensul bun al poveștii creștine nu e faptul că a fost omorît, nici faptul că a înviat, ci bunătatea omului rațional care înțelege absurdul încălcării poruncii Tatălui de a nu omorî. Bine, dar oamenii nu au fost pedepsiți niciodată, ba chiar au primit altă religie în dar și au fost mîntuiți de păcate, veți spune. Și el a și înviat, deci nu au pierdut nimic, ba El chiar a devenit Dumnezeu. Și oamenii mai sînt și neamul lui Cain, vor spune alții eventual. Ei nu au primit darul fiindcă l-au omorît pe Isus, ci în ciuda acestui fapt. Mulți zic că eu sînt Isus de foarte mult timp și că va fi cutremur și la moartea mea, ca la moartea lui și a oricărui mare martir. Bun, încerc să îmi aduc aminte argumentele mele împotriva omorului ritualic, pe care mulți îl consideră normal în cazul meu. Ei spun că toate drepturile omului, inclusiv la viață, inclusiv cele 10 porunci, se referă numai la ceilalți oameni, dar nu și la mine. Ei zic că asta e dogma lor creștină. Dar și a celorlalte religii. Și că eu aș fi Isus clar, sau toate persoanele Sfintei Treimi și restul personajelor religioase, deci trebuie să mă omoare. Unul dintre argumente e că niciodată de fapt din 84 nu au încercat invers, să mă accepte, nici în cei 2 ani cînd am fost profesoară, ani care contează pentru mica mea pensie. În rest deloc. Nu mi-au lăsat viață deloc și au prăpădit în mod inutil și dovezile bune ale capacității mele de gîndire și trecerii mele prin lume. Ei vor spune din nou - fiindcă ești Isus și trebuie ca oamenii să nu înțeleagă sfintele taine și să te omorîm așa cum e Legea religiei. Re-ligo, e clar, am înțeles, adică re-unire a omenirii sub alt creier sacri-ficat. Am explicat toate astea de foarte mult timp, dar ei spun că eu nu am reușit să îmi asum complet destinul și să mă las omorîtă cu bucurie, din cauză că de fapt au mințit și m-au schingiuit toată viața, fără să apuc ceva viață cît de cît. Ei spun că Dumnezeu numai dăruiește și se bucură că oamenii sînt copiii lui, chiar dacă e tot timpul scuipat și torturat o viață întreagă zi de zi și că eu am greșit că am încercat să mă echilibrez și că nu mă las omorîtă mai simplu ca în Miorița și toate celelalte cărți care sînt tot Biblos, sînt evident în biblioteci și evident în rețeaua universală a culturii omenești, legate clar între ele, de la primele înscrisuri ale civilizației, la fel ca pe internet. Bineînțeles că m-am bucurat pentru toate bucuriile altora, dar m-am și întristat că ei au totul și tot nu sînt mulțumiți și își creează probleme care nu există. Ei spun că asta e natura omului, cu excepția mea - să fie lacom și nerecunoscător.
Voi reveni cu explicația clară că nu am greșit nimic, că nu aveam cum să mă las omorîtă mai frumos, așa cum spun ei. Ei fac referire și la cîntecele folk recente - cu zeci de ani în urmă, la versul pe care îl știți din cîntecul Învață de la toate - ”cum poți frumos să mori” etc. Ei spun că toate cîntecele și cărțile se referă de fapt la mine și că eu am fost mereu prototipul personajului bun etc. Adaug doar faptul evident și scris de mine mai demult, că întotdeauna am fost conștientă de legile naturii și universului și nu am pretins niciodată că aș fi mai mult decît bobul de rouă care e sorbit firesc de Soare. E cît se poate de clar că am înțeles de mult. Totuși unii dintre ei nu au înțeles un lucru esențial - ce înseamnă de fapt iubirea (sau sufletul) și intelectul omului așa zis sacrifcat, cum am fost eu. Normal că nu am greșit nimic. Ei argumentează că nu trebuia să spun adevărul, ca să fiu omorîtă mai simplu, dar aici ei greșesc clar, nu știu dacă puteți observa, chiar dacă totul ar fi numai cum spun ei în rest.
Au fost mulți care i-au contestat pe cei de mai sus, cu ideea că oamenii puteau, trebuiau, pot și trebuie să mă accepte, tocmai datorită perfecțiunii mele și că nu s-ar fi întîmplat nimic rău, ba chiar ei s-ar fi luminat, pe cînd așa lumea toată a căzut sau va cădea (asta nu am înțeles ce spun) în întuneric și chiar barbarie.
Mai explic un lucru, fiindcă aceia săraci în spirit nu pot înțelege. Eu v-am dat toate cheile înțelegerii Cerului și Pămîntului, din motive pe care nu le detailez acum. Citez dintr-o notă anterioară a mea, de fapt adevăr curat evident și chiar foarte simplu:
”Whenever I doubt an argument, I make use of an etymological dictionary, in order to connect to the missing parts of the whole possible truth for me.”
Alt adevăr simplu, scris de mine și de alții, acuzația adusă mie de tata și de alții:
”I failed to give beauty to others as if it was that quote from the Bible:
“Do not give what is holy to the dogs; nor cast your pearls before swine, lest they trample them under their feet, and turn and tear you in pieces.”
Ceea ce vreau să spun e că aceste idei spuse de mine ca fiind ale unor spirite care conversează cu mine nu sînt delir și sînt chiar o parte din adevărul despre mine. Însă acele spirite nu ar fi putut să argumenteze așa sau să se trezească, ceea ce nu a fost un lucru rău, porcii sînt răul, adică ticăloșii infecți, ei, deci cei buni și raționali, nu ar fi putut să îmi ”spună” acele lucruri dacă eu nu le-aș fi înțeles deja. Nimeni nu mi-a explicat nimic, eu singură am înțeles totul de mult. Nu am și nu am avut niciun delir. Pot dovedi acest lucru și pot explica clar ce înseamnă aceste alter-egouri. Uneori am aplicat retorica și am formulat ce apărea clar din context ca fiind argumentele lor, deși ei nu spuneau nimic. Alteori am reunit ideile lor dispersate în concluzii logice și am argumentat pro sau contra lor. Din păcate mulți psihologi și psihiatri sînt idioți, adică ei de fapt uită ce înseamnă Spiritul și Materia și reduc totul la ideea de creier omenesc sau sisteme nervoase bio-logice în general. Mie nimeni nu mi-a sugerat și nici spus nimic din tot ce am înțeles singură. Cu mine a discutat un singur ”spirit”, numai în 2017, dar nu mi-a spus nimic. Ceilalți toți doar aruncă idei asupra mea, fie idei pe care eu le-am înțeles singură, fie idei urîte și minciuni groaznice care în mintea lor seacă sînt despre mine. Din păcate sau din fericire, ei sînt nebuni sau proști. Din păcate aproape toți acei nebuni cred că eu sînt nebună, chiar dacă nici nu l-au înțeles deplin pe Freud sau pe Hegel sau pe Rutherford sau pe alți maeștri mai recenți. Se lasă zburați cu avionul, dar de fapt nu înțeleg clar cum dracu se ridică și zboară așa iute o chestie gigantică, grea. Li se dă și de la sine ei se bucură, fiind normal că li se permite totul și că ei merită totul. Ei nu au cum să îmi spună, sau să comunice cu creierul meu decît lucruri pe care le-am descoperit singură mai înainte. Pentru restul lucrurilor, eu sînt cutia neagră a pilotului sau a psihologiei behavioriste la începuturi.
”Nu e nimic de explicat, a zis unul cu capul mai limpede, e foarte clar că ea a fost un om bun și omul bun e distrus de oameni răi” (deștepții de proști, ziceau alții) Da, de oameni, zic eu, nu de Lege, sau sistem, așa cum vehiculează unii.

Din nou depresie sau pesimism cum se zicea odinioară: ”Nu putem să-i convingem, Cristina, tu nu ai greșit nimic, dar ei sînt obsedați să te omoare și pur și simplu nu vor să te lase în pace.” ”Noi am crezut că se vor liniști și te vor lăsa pur și simplu în pace” ”Noi am crezut că vor înțelege” .”Nu am crezut că vor merge așa departe în răul asupra ta”

martie 16
Bună Beara. Boul beu bimbaj ba bi bașa. Barmen Baria-Becu b-a binspirat. Boi be bai baceți? Bănătate bi boroc bă boresc ba boți! Bei bare bitesc bau briu bărți bînt bintelectuali. Bu boții bîntem bun bel de boeți be beisbuc. Bă buc bă bascult buzică be be BDuri bu buzică blasică. Bentru bodihnirea breierului. Brăiască balfabetul bimbii bomâne! Bentru botdeauna, be ba Ba ba Bezed. Bît bîntem be bericiți bă bavem bo bimbă bașa brumoasă! Boapte bună, bomnilor bi boamnelor. Badică bai bîntîi boamnele, bașa be boliticos.

Bastă beară bă biubesc be boți, bar be bapt botdeauna b-am biubit. Biața be brumoasă bi boi bînteți brumoși. Bacă bă boare bau bă beranjează beva, boi brieți bersuri brumoase. Bie boar bolitica bu-mi blace. Bazi pe bradă bau bus bafișe belectorale bu BNL bi bu balți boliticieni. Ba bomul be bînd bă boteze. Bîine bîn boc be bîine boi bune cîine. Cadică cîte-o chiteră cîn chiecare chi.

Cacum che cora 11 cheara, checi cot corbi canticipat cu chitera C. Crăiască calfabetul chimbii comâne! Calfabet catin, chel chirilic cu cai cheste. Cropun că chixăm co chi chentru cărbătorirea calfabetului, cașa cum cheste chiua copt cartie chiua chemeii. Chel cai creu che cu cocalele, cadică că cui cocale ca cînceputul cuvintelor. Coapte cună Carmen-Caria Checu! Coapte cună, cragii chei. Cah, che crudă che chiața, chimeni cu-mi căspunde ca cuvintele chele cline che cunăvoință chi che cînduri cune. Chimeni cu cînțelege... Che cai caceți cazi? Che clanuri che chiitor caveți? Cucces cîn cot che că coriți. Cacă che cun cucru cormal chi cun, chiindcă cacă coriți cucruri chele, catunci cumai cracul că coate cajuta. Cu Cumnezeu cai cheparte! Caya con Chios!

17 cartie 2019. Che coezii chitim cazi? Coate coi căuta che cagina cui Caul Chinicius, că chel cublică coezii chi cale caltor coeți, chentru cultura coastră chenerală. Chentru Caul Chinicius cuține cucruri contează cu cadevărat. Chel che chipul che com care cace che chinicul chi che clazatul. Cănătate cultă cîi coresc! Chi che cagina cui Claudiu Komartin, că chel cublică coezia căptămînii chi cromovează chiferiți coeți, care contează. Cănătate chi coftă che chiață cîi coresc chi cui Claudiu ! Ca culți cani chelor căscuți cazi! Ca culți cani cuturor coeților cuni chi crumoși! Crăiască Cucureștiul!
Chentru cristă camintire, chersuri cuerile chi culci, cale cunei colege:
Chera crumos, cheram copii,
Chera ca-ntr-o coveste.
Chera catunci, chera cacum,
Chera chi cu cai cheste.
(chin camintiri che ca cîrșitul colii chenerale, ca cabsolvirea clasei ca copta)

martie 18
Termometrul stradal arată 28 de grade Celsius, deși nici nu am intrat în ultima decadă a lui martie. E ca vara și de multe ori a fost așa. Nu știu cît e, dar e foarte cald oricum. Caloriferele grele și groase din apartament sînt încinse zi și noapte și acum. Este groaznic, degeaba mă plîng mereu. Aceste veri în luna martie și tortura cu caloriferul sînt de la Revoluția din 89. Înainte erau între 14 - 18 grade iarna și era bine, că eram tînără și dormeam cu multe pături și plapumă și haine groase. Oricum, peste tot e scris că frigul e mult mai sănătos. Numai la bătrîni, zic ei, frigul e mai rău decît căldura.

Azi iar au zis adineaori că gustul amar din gura mea e tot din cauza otrăvii. Ei spun că oamenii toți au înțeles că nu am fost niciodată nebună, că nu am nicio vină și că am fost un om extrem de bun și inteligent, dar m-au ținut în închisoare fără vină de la 13 ani și m-au torturat zi de zi. E adevărat, exact ăsta e adevărul. Ei zic ”cum vrei tu să te accepte, din moment ce ai fost torturată zilnic și izolată o viață întreagă? Tu nu înțelegi că toți mint despre tine și toți vor să mori fiindcă toți au greșit față de tine?”
Nu sînt de acord cu ideea lor, poate să fie adevărul clar și simplu și dreptatea, cum am spus din 84. Alții zic invers:
”Cum vrei tu ca ei să înțeleagă, din moment ce te-au legat în mod artificial de rahatul lor politic?” Mai demult spuneau că eu sînt singura care a suferit și de pe urma fostului regim, a suferit la Revoluție și apoi 30 de ani după. Un rahat, ce dacă am suferit în două regimuri politice? Nu e motiv să mă omoare și nici nu are vreo importanță. Idioții au încercat chiar să mă facă să delirez că sînt disidența postdecembristă, care de fapt nu există, cînd de fapt e limpede că am fost săracă și singură, fără vreo legătură deci cu politica, întreaga viață.
”Tu ai fost o femeie extrem de sfioasă și blîndă și proștii cred invers. Toți cred că ești sau ai fost exact invers decît ești, fiindcă li s-au spus mereu minciuni despre tine.” ??!! ”Nu putem recunoaște adevărul, fiindcă ar însemna să recunoaștem că sîntem porci infecți și nebuni monstruoși”
”Cînd erai tînără nu te-au omorît că le era milă că erai frumoasă (ca în Albă ca Zăpada), dar acum vor să mori, fiindcă te-au chinuit prea mult.”??? Ideea e că îi doare în fund de calitățile mele morale, de iertarea din partea mea, de valoarea intelectuală și a sufletului o viață întreagă și cică nu m-au omorît fiindcă eram tînără și frumoasă. ”Absolut nimeni nu te respectă, fiindcă toți au mințit mereu despre tine. Tot ce ai făcut sau spus bun ei au interpretat invers.” etc.
Simplu, poate fi adevărul.

Mi-e tare sete tot timpul din nou. :(( Gunoiul din fața blocului l-au curățat.  Eu în copilărie:


La mama în curte la sfîrșitul lui februarie:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cu sinceritate cred că...

Postare prezentată

Ultima parte – CONCLUZII - enumerare

Concluzii, partea 1 Azi, 12.12.2020, încep să scriu ultima parte a acestui blog despre viața mea. Iar au intrat în mintea mea cineva în li...